Çorlu'da polis şiddetine maruz kalan yurttaş konuştu: 'Ekip arabası, hastane, karakol... Her yerde dövdüler'

Çorlu'da polis şiddetine maruz kalan yurttaş konuştu: 'Ekip arabası, hastane, karakol... Her yerde dövdüler'

Yaşadıklarını KRT TV’de Çiğdem Akdemir’e anlatan Gültaş, “Bizi götürürken arabada da bir güzel dövdüler. Götürüldüğümüz hastanede kamera olmayan bir odaya soktular darp raporu alındıktan sonra. Orada da dövdüler, küfür ettiler. ‘Ben sana seni kafaya taktım oğlum’ dedi. Karokalda da beni dövdüler” dedi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde polis şiddetine maruz kalan Mehmet Gültaş, görüntülerin dışında ekip arabasında, hastanede ve karakolda da darp edildiğini söyledi. Aralıksız hakaret ve küfürlere de maruz kaldığını söyleyen Gültaş, “Her gelen bir tane vurdu. Bana niye vurdunuz? Ben hırsızlık mı yaptım, aramam mı var, terör suçlusu muyum, birini taciz ya da tecavüz mü ettim? Beni niye bu hale soktular?” diye sordu.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Silahtarağa Mahallesi’nde polisler, sokağa çıkma kısıtlamasında evinin önünde oturan yurttaşa  "Şerefsizler içeri girsenize" diye bağırmış ve yurttaşın tepki göstermesi üzerine çağrılan başka ekiplerle birlikte yurttaş ve ailesine saldırmışlardı. Görüntüler kısa sürede kamuoyuna bomba gibi düşmüştü.

Saldırıya uğrayanlardan Mehmet Gültaş isimli yurttaş, görüntüler dışında yaşadıklarını KRT TV’de Çiğdem Akdemir’e anlatan Gültaş, “Bizi götürürken arabada da bir güzel dövdüler. Götürüldüğümüz hastanede kamera olmayan bir odaya soktular darp raporu alındıktan sonra. Orada da dövdüler, küfür ettiler. ‘Ben sana seni kafaya taktım oğlum’ dedi. Karokalda da beni dövdüler” dedi.

Gültaş, “Her gelen bir tane vurdu. Bana niye vurdunuz? Ben hırsızlık mı yaptım, aramam mı var, terör suçlusu muyum, birini taciz ya da tecavüz mü ettim? Beni niye bu hale soktular?” diye sordu.