Çorlu tren kazasında oğlunu kaybeden Mısra Öz Sel: Savcılığın bize yaptığı daha büyük hakarettir

Çorlu tren kazasında oğlunu kaybeden Mısra Öz Sel: Savcılığın bize yaptığı daha büyük hakarettir

Çorlu tren kazasında oğlu Arda Sel'i kaybeden anne Mısra Öz Sel’e sosyal medya paylaşımları dolayısıyla soruşturma açıldı. Mısra Öz Sel konuyla ilgili olarak İleri Haber'e konuştu.

İleri Haber

Oğlu Arda Sel'i Çorlu Tren Katliamı'nda kaybeden Mısra Öz Sel savcılık tarafından ifade verilmeye çağırıldı. Sel konuyla ilgili İleri Haber'e değerlendirmede bulundu.

Çorlu savcılığı tarafından ifadeye çağrıldığını duyuran Mısra Öz Sel, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Oğlumu iki parça trenin altından aldım diyorum. Bu güne kadar sabırla adil yargı bekledik diyorum.Bugün emniyetten aranıyorum!!! Twitter paylaşımlarım yüzünden Çorlu Başsavcılığı ifadeye çağırıyor beni! Vaz mı geçeceğim bu gösterdiğiniz sopa ile!? Ayıp!!!!” 

'SAVCILIĞIN BİZE YAPTIĞI HAKARETTİR!'

İleri Haber'e konuyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Mısra Öz Sel, "Ben ne sosyal medya paylaşımlarımda ne televizyonda ekran karşısına çıktığımda ne de savcılıkta ki savcılarla defalarca karşı karşıya geldik, hiçbir şekilde hakaret, küfür içerikli bir paylaşımda bulunduğumu düşünmüyorum. Neyi hakaret olarak algıladıklarını da bilmiyorum. Almış olduğumuz bilgi, sosyal medyadaki paylaştığımız yazılarımızın hakaret içerikli olduğunu söylemeleri. Sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili olarak önce benim avukatım çağırılmıştı, geçen hafta gazeteci arkadaşımız Rıfat Doğan'ı çağırdılar şimdi de beni çağırdılar. Çorlu Savcılığı'nda 25 kişinin öldüğü ve üzerinden 1,5 yıl geçen bu katliamda ben 9 yaşında evladımı kaybettim. Çorlu Savcılığı'nın bize yapmış olduğu bu tür davranışlar bizlere daha büyük hakarettir. Her ne olursa olsun savcılığa bu davayı aydınlatacak, bu davayla ilgili yol gösterecek, suç unsuru oluşturduğunu düşündüğümüz her olayı dile getirdik, şikayette bulunduk, bir kişi bile görevinden alınmadı, bırakın görevinden alınmayı tanık olarak ifadesi alınan kişilerin bile usülsüzce ifadelerinin alındığını dile getirip karşımızda ifade vermelerini istediğimizde bu görüşümüzü reddettiler. Savcılığı asli görevini yapmaya davet ediyorum, daha adil bir yıl geçirmelerini diliyorum. Bu korku psikolojisi, ifademi avukatlar gibi, gazeteci arkadaşlarım gibi vermeye giderim ama bu evladını kaybetmiş bir anneye yapılmış çok büyük bir hakarettir, saygısızlıktır. Acıyı anlamalarını beklemiyorum ama bugüne kadar bizim göstermiş olduğumuz saygıyı aynı şekilde kendilerinin göstermesini bekliyorum" dedi.