Çorlu tren katliamının üzerinden 3 yıl geçti: Adalet arayışı sürüyor...

Çorlu tren katliamının üzerinden 3 yıl geçti: Adalet arayışı sürüyor...

Çorlu tren katliamının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen hayatını kaybeden yurttaşların ailelerinin adalet arayışı ise hâlâ sürüyor...

İleri Haber

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018'de 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 300'den fazla kişinin de yaralandığı ve ihmaller sonucu göz göre geldiği ortaya çıkan 'tren kazası’nın üzerinden tam 3 yıl geçti. Skandallarla dolu bir soruşturma süreci ve ardından adli sürecin işletildiği Çorlu Tren Katliamı davasında ailelerin tek isteği ise adalet.

Çorlu tren faciasının ardından 4 sanık hakkında 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasına rağmen son duruşmaya kadar dava süreci skandallarla dolu geçti. Aileler ve avukatların mücadelesi sonucu davanın geldiği noktada mahkeme heyeti, tüm sorumlularla ilgili suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Hayatını kaybedenlerin aileleri ve kazada yaralananlar, bugün saat 17.15'te facianın meydana geldiği Sarılar Mahallesi'nde bir araya gelecek. 

NE OLMUŞTU?

8 Temmuz 2018 günü 25 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan ihmaller zinciriyle tren kazası gerçekleşmişti.

Katliam sonrası atanan bilirkişiler Mustafa Karaşahin ile Bekir Sıddık Binboğa Yarman’ın Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD ile iş ilişkilerinin bulunduğu ortaya çıkmış, hazırlanan raporda ise tüm ihmallere rağmen üst düzey sorumlular yer almamıştı.

Ardından savcı Galip Özkurşun tarafından TCDD’nin 4 alt düzey çalışanı hakkında kovuşturma kararı verilmişti.

Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD’deki üst düzey sorumlular için ‘kovuşturmaya yer yoktur’ kararı vermişti.

Bunların üzerine acılı aileler adalet nöbetine başlamış, Anayasa Mahkemesi (AYM) önündeki nöbete ise polis saldırmıştı.

3 Temmuz’da gerçekleşen duruşmanın ardından ailelere saldıran polisler hakkında değil, acılı aileler, avukatları ve basın emekçileri hakkında soruşturma açılmıştı.