Çorlu Tren Katliamı'nın keşif incelemesinde yine ailelere zulüm: Alana alınmadılar

Çorlu Tren Katliamı'nın keşif incelemesinde yine ailelere zulüm: Alana alınmadılar

Keşif heyeti ailelerin önünden geçerken "Hak, hukuk, adalet kaza değil cinayet" sloganlarıyla tepki gösterildi. Jandarmanın müdahale etmesi üzerine aileler ve jandarma arasında arbede yaşandı.

7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu Tren Katliamı’nın gerçekleştiği bölgede 2 yılın ardından bugün bilirkişi heyeti, keşif incelemesi yapıldı. Keşif alanına alınmayan aileler duruma tepki gösterdi. Jandarma ve aileler arasında arbede çıktı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği ve 328 kişinin de yaralandığı Çorlu Tren Katliamı’yla ilgili açılan davadaki son duruşmada yeni bir bilirkişi heyeti atanmış ve keşif incelemesi yapılmasına karar verilmişti. Bugün olay yerinde bilirkişi heyeti, keşif incelemesi yaptı.

İncelemenin yapıldığı bölgeye katliamda yakınlarını kaybedenlerin aileleri ve yaralı olarak trenden çıkanlar alınmadı. Bunun üzerine keşif heyeti ailelerin önünden geçerken "Hak, hukuk, adalet kaza değil cinayet" sloganlarıyla tepki gösterildi. Jandarmanın müdahale etmesi üzerine aileler ve jandarma arasında arbede yaşandı.