Çorlu tren katliamını araştıran gazeteci Mustafa Hoş'a dava açıldı

Çorlu tren katliamını araştıran gazeteci Mustafa Hoş'a dava açıldı

Savcı tarafından kendisine açılan davaya tepki gösteren Hoş, "25 insanın hayatına mal olan ihmaller için TCDD yönetimine dava açamayan savcı 110 bin lira istiyor” dedi.

İleri Haber

Çorlu tren katliamı davası savcısı Galip Özkurşun, olayla ilgili süreci başından beri takip eden ve birçok gerçeği ortaya çıkaran gazeteci Mustafa Hoş’a, “yargı otoritesini bilinçli bir şekilde hedef almak” suçlamasıyla 110 bin liralık tazminat davası açtı. Davayla ilgili konuşan Hoş, davayı takip etmekten vazgeçmeyeceğini söyledi.

Çorlu tren katliamı davasının soruşturma savcısı olan Cumhuriyet Savcısı Galip Yılmaz Özkurşun, “yargı otoritesini bilinçli şekilde hedef almak” suçlamasıyla, katliamdaki ihmaller ve soruşturma sürecindeki skandalları ortaya çıkaran, ayrıca ‘Ölüm Treni’ ismiyle de bir kitap yazan gazeteci Mustafa Hoş’a tazminat 110 bin liralık tazminat davası açtı.

‘TCDD YÖNETİMİNE DAVA AÇAMAYAN SAVCI 110 BİN LİRA İSTİYOR’

Davayı sosyal medyadan duyuran Hoş, paylaşımında “Çorlu tren faciası savcısı beni mahkemeye vermiş. Suç yargı otoritesini bilinçli bir şekilde hedef almak. 25 insanın hayatına mal olan ihmaller için TCDD yönetimine dava açamayan savcı 110 bin lira istiyor” ifadelerini kullandı.

Babıali TV’deki programda hakkında açılan tazminat davasını değerlendiren Hoş, Savcı Galip Yılmaz Özkurşun’a karşı kişisel hiçbir hesabının olmadığını söylerken, bir cumhuriyet savcısının kişisel duygularıyla, kariyer duygularıyla davayı takip etmesinin doğru olmadığını belirtti.

‘TAKİBE DEVAM EDECEĞİM’

Hoş, “Bu, bana açılmış bir dava değildir. ‘Bu tip davaların peşini bırak’ davasıdır. Ama takibe devam edeceğim” dedi.

AYKIRI BİLİRKİŞİ RAPORUYLA İDDİANAME

Mustafa Hoş, Çorlu tren katliamı soruşturmasına bilirkişi olarak atanan Mustafa Karaşahin ile Bekir Sıddık Binboğa Yarman’ın, Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD ile iş ilişkileri olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Üst düzey sorumluları aklamaya yönelik hazırlanan bilirkişi raporunda, olayın nedeni olarak ‘yağış’ gösterilmişti.

YENİ BİLİRKİŞİLERE YENİ RAPOR HAZIRLATILACAK

Savcı Galip Yılmaz Özkurşun da hazırladığı iddianamede, tamamen bu raporu referans almıştı. Dava sürecindeki katliamın son duruşmasında, dosyaya yeni bilirkişilerin atanması ve yeni bir rapor hazırlanması kararı verildi.