Çorlu tren katliamında oğlunu kaybeden Mısra Öz'e 8840 TL para cezası!

Çorlu tren katliamında oğlunu kaybeden Mısra Öz'e 8840 TL para cezası!

Çorlu tren katliamında oğlunu kaybeden Mısra Öz, sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakim karşısına çıktı. Duruşma öncesi açıklamalarda bulunan Öz, "Adalet adına utanç duyuyorum" dedi.

8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren katliamında oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz, yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakim karşısına çıktı. 'Kamu görevlilerine hakaretten' yargılanan Mısra Öz “Adalet adına utanç duyuyorum” dedi.

Duruşma öncesi OdaTV’ye konuşan Öz şunları söyledi:

“Gerçek sorumlular, o hattın açılmasına karar veren, açan, yatırım yapmayan, eksiklikleri bilerek umursamayanlardır. Kısaca ulaştırma bakanından başlayıp TCDD bürokratları dahil yetkili olan herkes sorumludur.

Bu bir yıldırma politikası. Bilirkişilerin yanlı kişiler olduğunu haykırdık, davada yürümeyen her şeyi kamuoyu ile paylaştık, haksızlığı bir bir ortaya döktük. Susalım istiyorlar. Konuşmayalım. Yağmur yüzünden oldu, kader diyelim istiyorlar. Yapmayınca da en çok sesi çıkanı susturmak istiyorlar.

'SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM'

Biri ‘mahkeme heyetine hakaretten’ açılan dava. Bu davada mahkeme heyetine üç maymunu oynuyorlar. Saray’ın soytarıları dediğim için açıldı. Hâlâ aynı fikirdeyim. Sözlerimin arkasındayım.

Katliam olduğu ortada olan bu olay, üç yıl oldu çözülemedi. Hâlâ alt düzeydeki dört sanık ile dava yürütmeye çalışıyorlar. Diğer dava ben ve ailelerden Hüseyin Şahin, İsmail Kartal. Avukatlarımızdan ise Selvi Yüzbaşıoğlu Saltan, Mürsel Ünder ve Gökmen Yeşil. Polise mukavemetten ve darp etmekten suçlanıyoruz."

8840 TL PARA CEZASI

Çorlu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcılık Mısra Öz'ün kamu görevlisine hakaret suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Av. Şerif Özgür Urfa ve Av. Sevgi Evren Köroğlu savunmalarını yapmalarının ardından, mahkeme heyeti Öz'e kamu görevlilerine hakaret ettiği iddiasıyla 8840 TL para cezası verilmesine hükmetti.

'İSTERLERSE 8 TRİLYON CEZA VERSİNLER'

Duruşma sonrası adiliye önünde açıklamalarda bulunan Mısra Öz, "25 kişiyi buraya getiremeyenler bizi getirmeyi daha kolay buldular. Korkmuyorum isterlerse 8 trilyon ceza versinler" dedi.