Çorlu tren katliamında evladını kaybeden anneden AKP'li Mahir Ünal'a tepki: 'Oğlumdan haberiniz var mı?'

Çorlu tren katliamında evladını kaybeden anneden AKP'li Mahir Ünal'a tepki: 'Oğlumdan haberiniz var mı?'

HDP önündeki eyleme ilişkin sosyal medya üzerinden “Bir anne feryat ettiği zaman herkesin o feryadı duyması gerekir” başlığıyla bir paylaşım yapan AKP'li Mahir Ünal'a, Çorlu tren katliamında evladını kaybeden anne gösterdi. Acılı anne Ünal'a "7’si çocuk, 25 insanın öldüğünden haberiniz var mı?" diye sordu.

İleri Haber

HDP Diyarbakır İl Binası önündeki eylemle ilgili “Bir anne feryat ettiği zaman herkesin o feryadı duyması gerekir” başlıklı bir sosyal medya paylaşımı yapan AKP’li Mahir Ünal’a, Çorlu tren katliamında 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz Sel tepki gösterdi. Acılı anne, Ünal’a “8 Temmuz’da devrilen 288 ton ağırlığındaki trenin altında kalan, 28 kg. olan oğlum Oğuz Arda’dan haberiniz var mı?” diye sordu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, sosyal medya hesabından, Halkların Demokratik Partisi (HDP) önünde oturma eylemi yapan annelerle ilgili “Bir anne feryat ettiği zaman herkesin o feryadı duyması gerekir” başlıklı bir video paylaştı. Ünal paylaşımında, “Annenin feryadının etniği, siyasi, dini tarafı olmaz. Anne annedir. Annenin Türkü, Kürdü, Ermenisi, Fransızı, İngilizi olmaz. Annenin Alevisi, Sünnisi olmaz. Bir anne feryat ettiği zaman herkesin o feryadı duyması gerekir. Çünkü ana yüreği hiçbir şeye benzemez” ifadelerini kullandı.

‘ACILARLA TRİBÜNLERE OYNAMAYIN’

8 Temmuz 2018’deki Çorlu tren katliamında 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz Sel ise Ünal’ın paylaşımına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Sel, “Bu çocuklardan ve biz annelerinden haberiniz var mı? 8 Temmuz’da devrilen 288 ton ağırlığındaki trenin altında kalan, 28 kg. olan oğlum Oğuz Arda’dan haberiniz var mı? 7’si çocuk, 25 insanın öldüğünden? Bir tek tutuklu olmadığından? Acılarla tribünlere oynamayın. Acıları kullanmayın” diye yazdı.