Çorlu tren katliamı davasıyla ilgili valilikten skandal açıklama: 'Polisimiz marjinal gruplara prim vermedi'

Çorlu tren katliamı davasıyla ilgili valilikten skandal açıklama: 'Polisimiz marjinal gruplara prim vermedi'

Valilikten yapılan açıklamada, polisin tutumunun "sağduyulu" olduğu söylenirken, "kargaşa çıkarmaya çalışan marjinal kişi ya da gruplara da prim vermediği" iddia edildi.

İleri Haber

Tekirdağ Valiliği, Çorlu tren katliamı davasında önceki gün yaşananlara ilişkin bir açıklama yaptı. Ailelere, mahkeme öncesi başlayan polis tacizi ve mahkeme esnasında yapılan saldırıdan bahsedilmeyen açıklamada, polisin sağduyuyla hareket ettiği söylendi.

Valilik açıklamasında, “sözlü ve fiziki taarruza teşebbüs ederek kargaşa yaratmaya çalışan şahıslara ve marjinal gruplara prim vermeyerek içine çekilmeye çalışıldığı kaosa dahil olmamış, sağduyu ile hareket etmiştir” denilirken, olayla ilgili paylaşılan görüntülerde, polise “süpür” şeklinde talimatlar verildiği görüldü.

Ayrıca katliamda anne ve babasını kaybeden İsmail Kartal da salon önünde darp edildi. Kartal, darp esnasında aldığı darbelerin izlerini çekilmeden önce mahkeme heyetine de gösterirken, davanın ardından hastaneden darp raporu da aldı.

Valilikten yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Adliye binasının en büyük salonu olmasına rağmen, duruşma salonuna giriş esnasında mahkeme heyetinin talimatları doğrultusunda dolan salonun kapılarının kapatılması sırasında salon dışında kalanların içeriye girmek için kapıyı kırmaları neticesinde polis ve duruşmaya katılanlar karşı karşıya gelmiş, her türlü provokatif harekete rağmen emniyet görevlilerimiz soğukkanlılığını muhafaza ederek müessif bir olay yaşanmasının önüne geçmiştir.

Bazı basın organları ve sosyal medya paylaşımlarında yer aldığı gibi, görev alan personelimiz tarafından hiçbir şekilde zor kullanılmamıştır. Emniyet görevlilerimiz sadece mahkeme heyeti talimatıyla, dolan duruşma salonunun kapılarının kapatılması sonrası mahkemenin güvenli bir şekilde yapılabilmesi için tedbirlerini almış, sözlü ve fiziki taarruza teşebbüs ederek kargaşa yaratmaya çalışan şahıslara ve marjinal gruplara prim vermeyerek içine çekilmeye çalışıldığı kaosa dahil olmamış, sağduyu ile hareket etmiştir.

Tüm yaşananlar ile ilgili görevlilerimiz tarafından gerekli tespitler yapılmıştır. Söz konusu kazada vefat edenlerin yakınlarının ve yaralananların acılarını en kalbi duygularla paylaştığımızı, devletimizin ve kamu görevlilerimizin adaletin sağlanması konusunda her türlü imkanı seferber ettiğini bir defa daha belirtiriz."