Çorlu tren katliamı davasında salona girişlerin engellenmesini görüntüleyen avukat ifadeye çağrıldı

Çorlu tren katliamı davasında salona girişlerin engellenmesini görüntüleyen avukat ifadeye çağrıldı

Çorlu tren katliamına ilişkin yürütülen davanın ilk duruşmasında, mahkeme salonuna giriş çıkışların engellenmesini görüntüleyen ve sosyal medya hesabından paylaşan avukat Selvi Yüzbaşıoğlu ifadeye çağrıldı.

İzel Sezer - @izelsezer

Çorlu tren katliamının avukatlarından Selvi Yüzbaşıoğlu, tren katliamına ilişkin görülen davanın ilk duruşmasında mahkeme heyetinin talimatıyla mahkeme salonunun kapısının kilitlenerek hayatını kaybedenlerin yakınlarının ve yaralıların giriş çıkışlarının engellenmesi üzerine görüntü alıp sosyal medya hesabından paylaştığı gerekçesiyle ifadeye çağırıldı.

25 kişinin yaşamını yitirdiği ve 300’den fazla kişinin de yaralandığı Çorlu tren faciasının ilk duruşmasında kalem memuru, mahkeme heyetinin talimatıyla duruşma öncesinde mahkeme salonunun kapılarını kilitlemiş ve salona giriş çıkışları engellemişti.

Çorlu ailelerinin avukatlarından ve faciada hayatını kaybeden 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel'in kuzeni olan Selvi Yüzbaşoğlu, engellemeler esnasında mahkeme salonundan görüntü alarak sosyal medya hesabından paylaştığı gerekçesiyle Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrıldı.

Avukat Selvi Yüzbaşıoğlu

Selvi Yüzbaşıoğlu, "Soruşturma ve kovuşturma işlemleri sırasındaki ses veya görüntüleri yetkisiz olarak kayda almak veya nakletmek"le suçlanıyor. Yüzbaşıoğlu'nun ifadeye çağrılma gerekçesi olan sosyal medya paylaşımı ise şu şekilde:

NE OLMUŞTU?

Çorlu tren katliamı davasının ilk duruşması öncesinde, duruşma salonunun küçük olduğu için değiştirilmesi talebiyle onlarca dilekçe verilmesine rağmen, salon değiştirilmedi. Salondaki boş yerlerin dolduğunu iddia eden kalem memuru, mahkeme heyetinin talimatıyla yaşamını yitirenlerin ailelerini ve yaralıları salona almayarak kapıları kilitledi. Ailelerin salonu kendisinin açması üzerine ise polis ailelere saldırdı.

Mahkeme heyeti davadan çekildi. Heyet, çekilme gerekçesini "Davadan önce gerçekleşen polis saldırısının heyetimizin talimatı ile yapıldığı iddia ediliyor" şeklinde açıkladı. Dosya, mahkeme heyetinin çekilme kararının değerlendirilmesi için Çorlu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi fakat heyetin davadan çekilme talebi reddedildi.