Çorlu tren katliamı aileleri ve avukatlarının yargılandığı dava ertelendi

Çorlu tren katliamı aileleri ve avukatlarının yargılandığı dava ertelendi

Çorlu’da 25 kişinin hayatını yitirdiği tren katliamında yakınlarını kaybeden ailelere ve avukatlarına açılan dava bugün Ankara Adliyesi'nde görüldü.

İleri Haber

Çorlu’nun Sarılar Mahallesi mevkiinde 8 Temmuz 2018’de 25 kişinin hayatını yitirdiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren katliamında sorumluların yargılanmaması sebebiyle Anayasa Mahkemesi önünde buluşan ve polisin keyfi saldırısına uğrayan ailelere ve avukatlarına açılan dava bugün Ankara  50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Davada avukatların talebi üzerine büyük salon tahsisi için adalet komisyonuna yazı yazılmasına karar verilirken; dava 13 Nisan'a ertelendi.

Dava sonrası aileler ve avukatlar, adliye önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Ankara Adliyesi’nde görülen davada, Çorlu’daki kazada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz Sel, anne ve babasını kaybeden İsmail Kartal, çocuğunu kaybeden Hüseyin Şahin, davanın avukatları Gökmen Yeşil, Mürsel Ünder, Selvi Yüzbaşıoğlu Saltan ve nöbete destek veren Burak Arı yargılanıyor.

Davayı izlemek üzere Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay ile CHP'li vekiller Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu, Süleyman Bülbül'ün yanı sıra çok sayıda avukat da bulunuyor.

Davayı takip etmek için gelen kalabalık salona sığmazken, faciada hayatını kaybeden ailelerin avukatları fiziki koşulların yetersizliği nedeniyle duruşmanın başka bir salonda görülmesi için ertelenmesini talep etti.

DAVA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, avukatların talebi üzerine büyük salon tahsisi için adalet komisyonuna yazı yazılmasına karar verilirken; davayı da 13 Nisan'a erteledi.

NE OLMUŞTU?

Çorlu'da 25 kişinin yaşamını yitirdiği faciaya ilişkin ceza soruşturmasında, savcılık tarafından görevlendirilen ve TCDD ile organik bağı olan bilirkişiler tarafından hazırlanan rapor sonucunda, “Siyasetçiler, Bürokratlar ve TCDD'nin Üst Yönetiminde Yer Alan Kişiler” hakkında “kovuşturmaya yer olmadığına” dair karar verildi.

İlgili takipsizlik kararına karşı Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapmak üzere 12 Haziran 2019 tarihinde Anayasa Mahkemesi önünde buluşan ve polisin keyfi saldırısına uğrayan yakınlarını kaybeden ailelere ve avukatlarına dava açıldı.