Çorlu tren katliamı aileleri, bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulundu

Çorlu tren katliamı aileleri, bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulundu

Çorlu tren katliamında hayatını kaybeden 25 kişinin yakınları ve yaralananlar, dosyada gerçeğe aykırı rapor hazırlayan bilirkişiler hakkında bugün suç duyurusunda bulundu.

İleri Haber

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin de yaralandığı tren katliamında hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralılar, dosyada gerçeğe aykırı rapor hazırlayan bilirkişiler hakkında bugün Bilirkişilik Daire Başkanlığı'na ve Savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

Çorlu tren katliamına ilişkin sadece 4 kişi hakkında dava açılıp, diğer sorumlular hakkında takipsizlik kararı verilmesine tepki gösteren aileler, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi avukatlarıyla birlikte bugün İstanbul Anadolu Adliyesi'nde Savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Suç duyurusunun ardından da adliyede basın açıklaması düzenlendi.

'ADALETİN DOĞRU BİR ŞEKİLDE İŞLEMESİ İÇİN BURADAYIZ'

Katliam ailelerinden Mısra Öz, şunları söyledi:

"Bugün burada olmamızın sebebi katliamın olduğu gün, daha cansız bedenler vagonların altındayken olay yerine gelen bilirkişilerdir. Bu bilirkişilerden 2 tanesi bugün üniversitede hocalık yapmaktadırlar. Ben şunu sormak istiyorum; olay günü apar topar olay yerine getirilen bilirkişilerin kendi mesleklerine aykırı olarak, hukuka aykırı olarak, adalete aykırı olarak vicdanları rahat mı? 25 kişinin katledildiği bu olayda en az şüpheliler kadar onların da payı vardır. Bu olayı aklayarak hiçbir şekilde altından kalkamazlar. Biz adalet istiyoruz, ben kaybettiğim çocuğumun adaletini istiyorum. Bilirkişleri aklamak yerine adaletin doğru bir şekilde işlemesini istiyorum. O yüzden buradayız."

'PAMUKOVA'YI AKLAYANLARI ÇORLU'YU DA AKLASIN DİYE KARŞIMIZA ÇIKARDILAR'

Yine katliam ailelerinden İsmail Kartal şunları söyledi:

"10 ayın sonunda savcı bula bula katliamda sorumluluğu bulunan şirketlerden birinin yönetim kurulu üyesini ve soruşturmanın yürütüldüğü şirketlerden birinin danışmanını, bilirkişi diye karşımıza çıkardı. Kim bunlar? Savronik yönetim kurulu üyesi Bekir Sıddık Binboğa Yarman. TCDD ile sinyalizasyon işleri yapıyor. Kurmuş olduğu şirketle beraber bilirkişilik yapmak istiyor, suç işliyor. Diğeri de Mustafa Karaşahin. Gelişim Üniversitesi’nde profesör ünvanlı bir şahıs. Bu kişiyi de Pamukova katliamını aklayan bir kişi olarak karşımıza çıkardılar. İşte bu kişiler Çorlu tren katliamını aklamak istiyorlar. Biz bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmak için adliyedeyiz."

'GEREKÇELERİMİZ ÇOK AÇIK'

Ailelerin avukatlarından Evren İşler de şunları söyledi:

"Bizim burada olmamızın sebebi Çorlu tren katliamı davasında bilirkişilerin, bilirkişilik kanununa aykırı oldukları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmaktır. Gerekçelerimiz çok açık aslında. Katliamın gerçekleştiği gün daha henüz cenazeler trenin altındayken olay yerine helikopterle getirilen bir bilirkişi heyetinden bahsediyoruz. Bu bilirkişi heyetinde 5 kişi var. İnşaat mühendislerinden ve makine mühendislerinden oluşuyor heyet. Heyette öne çıkan iki isim var. Bu isimler heyetin ne denli tarafsız olduğunu ortaya koyuyor."