Çorlu tren faciasında çocuğunu kaybeden ailelere 'Gençsiniz, yine yaparsınız' demişler!

Çorlu tren faciasında çocuğunu kaybeden ailelere 'Gençsiniz, yine yaparsınız' demişler!

Çorlu tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları adalet taleplerini yinelemek için başlattıkları nöbete bugün Sirkeci Garı'nda devam etti.

İzel Sezer - Arzum Yalçın

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin de yaralandığı tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralılar ve avukatları, 19 Nisan'da başlattıkları adalet nöbetine bugün Sirkeci Garı'nda devam etti.

'Çorlu tren katliamı aileleri', kazada sadece 4 kişi hakkında dava açılıp, diğer sorumlular hakkında takipsizlik kararı verilmesini protesto etmek için Çorlu Adliyesi önünde başlattıkları eyleme bugün İstanbul'daki Sirkeci Garı'nda devam etti.

'DAHA ÇOK GENÇSİNİZ, TEKRAR YAPARSINIZ' DEMİŞLER!

Kazada anne ve babasını kaybeden İsmail Kartal, facianın ardından hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla görüşmek üzere gelen bakanlık personelinin, kazada çocuğunu kaybeden ailelere "Daha çok gençsiniz, tekrar yaparsınız" şeklinde konuştuğunu ifade etti.

'BİZ ADALETİ ARIYORUZ'

Sirkeci Garı içinde yapılan basın açıklamasında Çorlu tren katliamında hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel'in annesi Mısra Öz Sel, "Biz adaleti arıyoruz. Biz kaybettiğimiz canların ne şekilde yok olduğunu, hangi sorumsuzluklar ve hangi ihmaller nedeniyle gittiklerini anlatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Yeğenleri Özge Nur ve Gülce Dikmen ile kızı Sena Köse'yi kaybeden Aysun Köse ie yaptığı konuşmada "Kızım avukat olmak, mazlumlara yardım etmek istiyordu. Eminim yapacaktı ki eğer TCDD buna izin verseydi..." ifadelerini kullandı.

'FACİANIN SİYASİ SORUMLULARININ CEZALANDIRILMASI LAZIM'

Çorlu'da hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla dayanışmak üzere yapılan nöbete gelen HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ise şu sözleri söyledi: Çorlu tren faciasının siyasi sorumlularının, ilgili bakanların ve yetkililerin istifa etmesi; cezalandırılması lazım.

'GERÇEK SORUMLULARIN BULUNMASINI VE HESAP VERMESİNİ İSTİYORUZ'

Ailelerle dayanışmak üzere nöbete gelen ses sanatçısı Melike Demirağ: Her şeyin para, rant olduğu bir Türkiye'de çok ciddi haksızlıklar oluyor ve acılar yaşandığı gibi kalıyor. Çorlu faciasının gerçek sorumlularının bulunmasını ve hesap vermesini istiyoruz.

'SUÇLULARI AÇIĞA ÇIKARMAMAK İÇİN HER TÜRLÜ NUMARAYI YAPIYORLAR'

İstanbul Tabip Odası Denetleme Kurulu üyesi Nazmi Algan: Görüyoruz ki hesap vermemek için, suçluları açığa çıkarmamak için her türlü numarayı yapıyorlar. İnsan sağlığı değil, kâr ve rant hırsı her zaman daha önde.

CAN ATALAY: TÜRKİYE ARTIK BİR HUKUK DEVLETİ DEĞİLDİR

"Türkiye artık bir hukuk devleti değildir" diyen Avukat Can Atalay ise, "Eğer bir ülkede herkes sokaklarda, adliye önlerinde adalet arıyorsa o ülkede adaletsizlik yerin kırk kat dibinde saray kurmuş demektir" şeklinde konuştu.