Çorlu faciasında hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel adına dernek açıldı

Çorlu faciasında hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel adına dernek açıldı

Çorlu tren faciasında yaşamını yitiren 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel'in adını taşıyan dernek Beyoğlu'nda açıldı.

8 Temmuz 2018 tarihinde Çorlu’da meydana gelen tren faciasında hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel’in adına kurulan Oğuz Arda Sel Çocuk Derneği’nin açılışı bugün gerçekleşti.

Mısra Sel kaybettiği oğlunun adını taşıyan derneğin amacını Cumhuriyet'e şu sözlerle anlattı:

"Bu ihtiyaç sahibi çocuklara her türlü desteğin karşılıksız verileceği bir dernek. Böylelikle yaşam hakkı elinden alınan Oğuz Arda, bütün çocukların hak ettikleri gibi bir hayat sürmesini sağlayacak. Van’da delik ayakkabılarla okula giden 35 evladımıza bot ve mont yolladık. Bu dernek Türkiye genelinde tüm çocukların ihtiyaçlarını -elimizden geldiğince- sağlayacak. Futbol tutkunu çocukları unutmadık. Uzunköprü başta olmak üzere ihtiyacı olan çocuklara krampon, tekmelik, konç yollayacağız Oğuz Arda’nın anısını yaşatmak için..."

NE OLMUŞTU?

Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de meydana gelen tren kazasında 25 yolcu hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden yolculardan biri de 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’di. Kazanın ardından ihmaller ortaya çıkarken, yetkililerden gelen ‘ihmal yok’ açıklaması ailelerin canını daha çok yakmıştı. Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Sel  bir yandan hukuk mücadelesini sürdürürken diğer taraftan sosyal medya aracılığıyla 'kaza değil, cinayet' demeyi sürdürdü. Bir süredir çalışmalarını yürüttüğü Oğuz Arda Sel Çocuk Derneği'ni, Beyoğlu Asmalı Mescit'teki yerinde açtı.

DAHA FAZLA