Çorlu Emek ve Demokrasi Güçleri: Bu düzen çürümüştür, değiştirelim!

Çorlu Emek ve Demokrasi Güçleri: Bu düzen çürümüştür, değiştirelim!

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in paylaşımları ile ortaya dökülen ilişkilerle ilgili eylemler devam ediyor.

İleri Haber

Çorlu Emek ve Demokrasi Güçleri, suç örgütü lideri Sedat Peker’in yaptığı açıklamalarla ülke gündemini bir aydan fazla süredir meşgul eden devlet-mafya konusuna ilişkin basın açıklaması düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan açıklamada, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, mafya ile ilişkide olduğu iddia edilen kişileri koruduğu vurgulandı. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bir ayı aşkın, ülkemizde daha önce iktidar tarafından sırtı sıvazlanan, ödüller verilen bir mafya liderinin açıklamaları ve ideaları konuşuluyor. Mafya liderlerinden eski kontrgerilla elemanları, siyasetçisinden bürokratına, patronlardan uyuşturucu tacirleri arasındaki kirli ve derin ilişkiler ortalığa saçılıyor. Uluslar arası uyuşturucu ticareti, mala çökme, rüşvet, talan, yağma, faili meçhul cinayetler ifşa oluyor. En son olarak ise tek adam rejimi ile iç içe olan MASAD eli ile Suriye iç savaşında kelle kesen, kadınları para karşılı satan çetelere silah ve mühimmat yollandığı açığa çıkıyor.
 
Bu suç organizasyonlarının içinde bakanlar, eski başbakanlar ve yüksek bürokratların isimleri sıklıkla geçiyor. Ama bu idealar karşısında hiçbir savcı harekete geçmediği gibi Cumhurbaşkanı uzun süren sessizlikten sonra başta iç işleri bakanı olmak üzere kirli ilişkiler içinde olduğu idea edilenlere sahip çıktı. Buradan anlaşılmaktadır ki, tek adam rejimi Sömürü, yolsuzluk, Çete/Mafya üçgeninde dönen kirli ilişkiler ile bırakın hesaplaşmayı, koruyup kollama yolunu seçmiştir.
 
Bu vahim tablo “tek adam rejiminin ülkeyi getirdiği durumu göstermektedir. Bu gün ifşaları ile gündeme gelen mafya babası, 3-5 yıl önce “hayırsever işadamı” muamelesi görüp, Kültür Bakanlığı tarafından plaket veriliyordu. Çünkü o günlerde düzenlediği mitingler ile AKP’ye oy istiyor, muhalif aydınlara ölüm tehditleri savurduğunda sırtı sıvazlanıyordu. Çete ve mafya ile içli dışlı olan AKP iktidarı bu suç organizasyonları ile mücadele edemez.
 
Bütün bu ilişki ağları, sermaye düzeni ile bağlantılıdır. Kapitalist sömürü ilişkileri bu çetelere ve kirli ilişkilere her zaman ihtiyaç duymuştur. AKP iktidarı döneminde de mafya, sömürü düzeninin dayanağı olmuştur. İşçi ve emekçilerin yarattığı değerleri, doğal ve tarihi zenginlikleri yağmalayarak yandaşlara peşkeş çeken ve bu şekilde varlığını sürdüren iktidar, buna karşı çıkan aydınların sesini kısmak, işçilerin taleplerini bastırmak, gençliğin mücadelesini ezmek için bu mafya ve çetelerden yararlanmıştır.
 
Emekçiler sömürülmeden, insanca demokratik bir ülkede barış içinde yaşamak istiyor. Çıkar gurupları arasındaki kavga Halkımızın Demokratik Türkiye özlemini karşılamasının olanağı yoktur. Sömürü düzeninde bu kirli ve derin ilişkiler içinde olanlar ile hesaplaşma olmamıştır, şimdide olmayacaktır. Fillerin tepişmesinden belki bir fil devrilecektir ama halkı ezen fillerin düzeni değişmeyecektir. Bu düzen bütün çarkları ile çürümüştür, değişmelidir!
 
Sömürü, yolsuzluk ve mafya/çete düzenine artık yeter diyecek olan güç emekçi halk kesimleridir. Bu gün asıl olan Demokratik Türkiye mücadelesini yükseltmeliyiz. Emeğimize, özgürlüğümüze geleceğimize, ülke kaynaklarına çöken sermayenin mafya düzenini değiştirmek için işçileri, emekçileri, aydınları gençler ve kadınları birleşmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz.
 
Bizler Çorlu Emek ve Demokrasi Güçleri olarak;
-İdeaları bağımsız bir şekilde soruşturmak için savcıları göreve çağırıyoruz,
- Adı şaibe karışmış olan bütün siyasetçi ve bürokratlar ya istifa etsin, ya da görevden alınsını,
- Devlet arşivlerinde ki gizli belgelerin halka açıklanmasını talep ediyorz.