Çöp torbasından bile yandaş ihya ettiler!

Çöp torbasından bile yandaş ihya ettiler!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu Okçular Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı da olan AKP’li Ali Haydar Yıldız yönetimindeki Beyoğlu Belediyesi’nin binlerce liralık bir ihalesi daha yabancıya gitmedi.

AKP’li Beyoğlu Belediyesi, AKP’den milletvekili aday adayı da olan AKP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı’nın eski yöneticisi Ayhan Balcı’nın şirketinden binlerce liralık çöp torbası aldı. Balcı ayrıca İstanbul’da AKP’li ilçe belediyeleri tarafından açılan ve toplam bedeli 50 milyon lirayı aşan birçok ihale aldı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu Okçular Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı da olan AKP’li Ali Haydar Yıldız yönetimindeki Beyoğlu Belediyesi’nin binlerce liralık bir ihalesi daha yabancıya gitmedi. Beyoğlu Belediyesi’nin, AKP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı’nın eski yöneticisi olan ve AKP’den milletvekili aday adayı da olan Ayhan Balcı’nın şirketinden binlerce liralık çöp torbası aldığı açığa çıktı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü, 28 Nisan tarihinde “Çöp Torbası Alınması” adı altında bir ihale düzenledi. İhale dökümanlarını beş şirketin aldığı açıklanan ihaleye sadece Balcıoğlu Gıda Pazarlama Şirketi katılarak teklif verdi. Şirketle AKP’li belediye arasında 17 Mayıs’ta da tam 210 bin TL’lik sözleşme imzalandığı açıklandı.

AKP İLÇE YÖNETİCİLİĞİ YAPTI

İhaleyi alan Balcıoğlu Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin hissedarı Ayhan Balcı, 2002 yılında AKP Zeytinburnu ilçe teşkilatında kurucu yönetim kurulu üyesi olarak göreve başladı. 2011 yılına kadar AKP Zeytinburnu ilçe teşkilatında çeşitli birimlerde başkan ve başkan yardımcılığı görevleri üstlendi. 15 Ocak 2011 tarihine AKP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanı iken görevinden istifa ederek İstanbul 2’nci bölgeden AKP milletvekili aday adayı oldu. Ancak seçimlerde aday listesine giremedi. Balcı, aynı zamanda da Kızılay Zeytinburnu Şubesi'nin de başkanlığını yapıyor.

70’DEN FAZLA İHALE

Ayhan Balcıoğlu ve kardeşine ait Ender Elektronik ile Balcıoğlu Gıda Pazarlama San. Ve Tic. Ltd. Şirketi, son 9 yılda, büyük bir kısmı Zeytinburnu olmak üzere Başakşehir, Bahçelievler, Beykoz, Beyoğlu ve Güngören belediyelerinden 70’den fazla ihale aldı. “Mal” ve “Hizmet” alımı adı altında açılan, sadece 69 ihalenin toplam bedeli 50 milyon TL’yi geçiyor.