ÇOMÜ’de hukuksuzluk bitmiyor

ÇOMÜ’de hukuksuzluk bitmiyor

ÇOMÜ’de kamu zararından akrabaların akademiye alımına kadar kanuna aykırı birçok olay yaşanıyor.

Daha önce yapılan torpil atamaları ile adeta “aile üniversitesi”ne dönüştürülen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) hayata geçirilen usulsüz işlemlere her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor.

Terzioğlu Kampüsü içinde bulunan ve personel yemekhanesi olarak yaptırılan binanın hiç kullanılmadan 2018 yılında Osmanlı Kahvecisi'ne verilmesi üzerine 2019 yılında yayınlanan Sayıştay Raporu’nda kamu zararının oluştuğu tespit edildi. O dönem ÇOMÜ Genel Sekreter Yardımcısı görevinde bulunan Ayhan Monus’un kızağa çekildiği ancak geçen ay ÇOMÜ Genel Sekreterlik görevine atandığı öğrenildi. Monus’un eşi Yeşim Monus’un da öğretim görevlisi olarak Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Finans Bankacılık ve Sigortacılık bölümünde olduğu daha önce gündeme gelmişti.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre; ÇOMÜ Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı İşletme Yönetimi Bölümü’nde 2016 yılından beri Öğretim Görevlisi olarak çalışmalarına devam eden Mesut Kasap’ın doktora tezinde intihal olduğu öğrenildi. Aynı zamanda Eğitim Bir Sen Çanakkale 2 No’lu Şube Başkanı olan Kasap’ın yaptığı intihalin ortaya çıkmasına rağmen akademik görevine devam ettiği bildirildi.

ÇOMÜ Araştırma Hastanesi’nde Prof. Dr. Orhan Akdur’un Başhekim olduğu dönemde mutemetlik görevi yapan Y.B.’nin, 2016 yılında birbirini tutmayan listelerin incelenmesi sonucunda kendi hesabına milyonlar geçirdiği ortaya çıkmıştı. Başhekim Prof. Dr. Akdur 2020 yılında bu yolsuzluğun ortaya çıkmasından bir gün önce görevinden istifa etmişti. Prof. Dr. Akdur geçen ay ÇOMÜ Rektör Yardımcısı görevine getirildi.

ÇOMÜ’nün eski Rektörü Yücel Acer’in 2019 yılında görevinin sona ermesinin ardından, üniversitenin torpil atamaları ile “aile üniversitesi”ne dönüştürüldüğü ortaya çıkmıştı. Üniversitedeki eş, dost, akraba atamaları sadece akademik personel içinde 250’yi aşmıştı.

DAHA FAZLA