'Çoklu baro' teklifine karşı konuşan Ahmet Şık, 'tiranlık' dedi, AKP'liler çıldırdı

'Çoklu baro' teklifine karşı konuşan Ahmet Şık, 'tiranlık' dedi, AKP'liler çıldırdı

Ahmet Şık’ın konuşmasında iktidarı “tiranlık” olarak nitelemesinin ardından AKP’li Bülent Turan tarafından sık sık sözü kesildi. Başkanlık Divanı'nın müdahale etmemesi üzerine Şık, Turan’a tepki gösterdi. Bunun üzerine AKP sıraları Şık’ın konuşmasını engelledi. Bunun üzerine oturuma ara verildi. 

İleri Haber

TBMM’de görüşmelerine başlanılan iktidarın "çoklu baro" teklifinin birinci bölümü için söz alan Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık’ın, konuşmasında iktidarı “tiranlık” olarak nitelemesinin ardından AKP’li Bülent Turan tarafından sık sık sözü kesildi. Başkanlık Divanı'nın müdahale etmemesi üzerine Şık, Turan’a tepki gösterdi.

Bunun üzerine AKP sıraları Şık’ın konuşmasını engelledi. Bunun üzerine oturuma ara verildi. Aranın ardından Şık konuşmasını tamamlamak için yine kürsüye çıktı. Konuşma sırasında AKP'lilerin sataşmaları sürdü. Şık'ın konuşmasının ardından ise 2 birleşim çıkarma cezası verilmek istendi. Şık'ın vekil atadığı Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş savunma konuşması yaptı. Bu esnada da AKP'lilerin sataşmaları devam etti.

Yine verilen aranın ardından Şık için istenen 2 oturunluk çıkarma cezası, uyarıya çevrildi.