Çoklu Baro görüşmeleri ikinci gününde Genel Kurul'da: Baro başkanları Meclis'e yürüyor

Çoklu Baro görüşmeleri ikinci gününde Genel Kurul'da: Baro başkanları Meclis'e yürüyor

Çoklu baro teklifine karşı Ankara Kuğulu Park'ta savunma nöbetini sürdüren avukatlar, dilekçe vermek için TBMM'ye yürüyüş başlattı.

AKP ve MHP’nin baroların yapısını değiştirmeyi hedeflediği çoklu baro teklifi dün Genel Kurul'da görüşüldü. İlk 12 maddenin kabul edildiği düzenleme bugün görüşülmeye devam edilecek.

Baro Başkanları Kuğulu Park'ta Savunma Nöbeti'ni sürdürürken Genel Kurul'da görüşmeler devam edecek. Polisin barikat ile çevirdiği Kuğulu Park'a avukatlar ve basın alınmıyor. 

Bugünkü Genel Kurul'da ise kalan 16 madde ele alınacağı öğrenildi.

AVUKATLAR MECLİS'E YÜRÜYOR

Baro Başkanları dilekçelerini vermek üzere Meclis'e doğru yürüyüşe geçmek istedi. Polis, yürüyüşe geçen baro başkanlarına müdahale etti. Müdahalenin ardından Baro başkanları ve avukatlar kaldırımdan Meclis'e doğru sloganlar ile yürüyüşe geçti.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker: Meclis'e dilekçe vermek için gitmeye çalışan baro başkanları ve avukatlara izin vermiyorlar. 

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, "Bireysel olarak dilekçe vermek istedik. Dilekçe hakkımızı kullanmak istedik. Günlerdir pandemiyi gerekçeye göstererek anayasaya aykırı olarak engel olanlar pandemi koşullarının ihmaline sebebiyet veren bir görüntü ortaya çıkarıyor. Buradaki bu sağlıksız görüntünün sorumlusu emri verenlerdir" dedi.

Meclis'e ulaşan bir kısım Baro Başkanı Meclis'e girmek için meslektaşlarını bekliyor.

AVUKATLAR POLİSLER TARAFINDAN ENGELLENDİ

'Savunma Nöbeti' başlattıkları Kuğulu Park'tan TBMM'ye itiraz dilekçesi vermek için yürümek isteyen baro başkanları, polis tarafından engellendi.