Çok sayıda ameliyat yapan sahte doktor yakalandı

Çok sayıda ameliyat yapan sahte doktor yakalandı

Tıp fakültesi mezunu olmamasına rağmen kendisini doktor olarak tanıtıp birçok ameliyat yapan sahte doktor yakalandı.

Bursa'da kendisini doktor olarak tanıtıp açtığı klinikte çok sayıda kişiye estetik işlemde bulunduğu öne sürülen şüpheli yakalandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan bir klinikte, sadece doktorlar tarafından gerçekleştirilmesi gereken estetik operasyonların tıp eğitimi almamış bir şahıs tarafından yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Ekipler tarafından belirlenen adrese düzenlenen operasyonda M.O. gözaltına alındı.

BİRÇOK AMELİYAT MALZEMESİ BULUNDU

Klinikte yapılan aramalarda estetik operasyonlarda kullanılan çok sayıda ilaç, tıbbi malzeme ve cihaz, hasta kayıt formları ile hasta isimlerinin ve ücretlerinin yazılı olduğu notlar ele geçirildi.

KENDİSİNİ DOKTOR OLARAK TANITIYOR

M.O.'nun tıp fakültesi mezunu olmadığı, internet ve sosyal medya üzerinden kendisini doktor olarak tanıttığı, estetik operasyon yaparken çekilmiş fotoğraflarını paylaştığı belirlendi. Polis ekiplerinin çalışmaları sırasında kliniğe gelen ve durumu öğrenen vatandaşlar da M.O.'dan şikayetçi oldu. Zanlı emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. (AA) 

DAHA FAZLA