'Çok öttü' diye öldürülen horoz için adalet kampanyası başlatıldı

'Çok öttü' diye öldürülen horoz için adalet kampanyası başlatıldı

Fransa'da 'çok öttü' diye öldürülen horoz için açılan davanın ardından, halk desteğini almak için de imza kampanyası başlatıldı.

Fransa’nın Ardeche bölgesinde geçen mayıs ayında 450 nüfuslu bir köyde, Marcel isimli bir horoz ''çok öttüğü'' gerekçesiyle vurularak öldürülmüştü. Olaydan ailecek üzüntü duyduklarını belirten horozun sahipleri, zanlı hakkında dava açtı, halk desteğini almak için de internet üzerinden imza kampanyası başlattı.

Hakkındaki suçlamaları kabul eden komşu, horozu sıklıkla öttüğü için öldürdüğünü ifade etmişti. Daha önce aynı komşunun kümeste horozu zehirlemeye çalıştığı da ortaya çıktı.

Euronews'un haberine göre, horozun sahibi ailenin dava açmasının ardından, bir de internet üzerinden imza kampanyası başlatıldı. Bugüne kadar ‘Marcel horoz için adalet’ adlı kampanyaya 76 binden fazla imza toplandı.

Fransa’da evcil hayvan öldürmenin cezası, 2 yıla kadar hapis ve 30 bin euroya kadar para cezası olabilir. Mahkemenin ise Marcel adlı horozu evcil hayvan statüsüne alıp almayacağı bilinmiyor.