Çocukluk fotoğrafını paylaşan LGBTİ+ ifadeye çağrıldı

Çocukluk fotoğrafını paylaşan LGBTİ+ ifadeye çağrıldı

Avukat Hatice Demir, bir LGBTİ+'nın sosyal medyada çocukluk fotoğrafını paylaşması nedeniyle ifadeye çağrılmasını ve yaşadığı hukuksuzluğu anlattı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 2 yaşındaki çocukluk fotoğrafını paylaşarak "LGBTİ+ çocuklar vardır" notunu düşen kişi, ifadeye çağrıldı.

Avukat Hatice Demir, Kaos GL'de paylaştığı yazıda, bir LGBTİ+'nın, bebeklik fotoğrafını paylaşmasının ve altına "LGBTİ+ çocuklar vardır" yazmasının ardından CİMER'e bildirilen şikayet üzerine “Çevrimiçi cinsel istismarla mücadele bürosu"nda ifade verdiğini yazdı.

Demir yaşananları şöyle anlattı:

''Normalde ifade dahi alınmadan soruşturmaya yer olmadığına karar verilmesi gereken bir dosya; eminiz ki sırf içinde LGBTİ+ geçtiği için bu aşamaya gelmiş. Odada bulunan herkes durumun anlamsızlığının farkında. Ben sinirimi kontrol edebilmek için, 'Instagram annelerine ya da babalarına da böyle şikayetler oluyor mu?', 'Yakında bebek bezi reklamlarını da yasaklarlar, orda da bebeklerin üstü çıplak oluyor, müstehcenlikse müstehcenlik o zaman' gibi sorular atıyorum ortaya. Muhatabım belirsiz, daha doğrusu muhatabım o odada değil. Olsun… Zaten amaç da bir diyalog başlatmak değil…''
 

DAHA FAZLA