Çocuklarına 'Adolf' ismini veren çift suçlu bulundu

Çocuklarına 'Adolf' ismini veren çift suçlu bulundu

Faşist lider Adolf Hitler'in ismini çocuklarına veren İngiliz çift, terör örgütüne üye olmaktan suçlu bulundu. Üye oldukları örgüt bir milletvekilinin ölümünden sorumlu.

Nazi Almanyası'nın faşist lideri Adolf Hitler'in adını çocuklarına veren İngiliz çift, aşırı sağcı örgüt olan Ulusal Eylem'e üye olmaktan suçlu bulundu.

İngiltere'nin Birmingham kentinde gerçekleşen olayla ilgili bugün yapılan duruşmada, Adam Thomas ve Claudia Patatas adlı çiftin, İngiltere'de terör listesinde yer alan faşist Ulusal Eylem örgütüne üye olduklarına hükmedildi.

GAMALI HAÇLI BAYRAK DELİL SAYILDI

Çifte ait olan aile albümünde, Thomas'ın Ku Klux Klan cübbesi giydiği sırada oğlunun beşiğini sallarken ve çiftin bebekleriyle birlikte gamalı haçlı bir bayrağın önünde poz verdikleri fotoğrafların da deliller arasına girdiği belirtildi.

Thomas ve Patatas çiftinin ayrıca, İşçi Partisi milletvekillerinden Jo Cox'un faşistler tarafından öldürülmesi sonrasında terör örgütleri listesine alınan ‘Ulusal Eylem'in düzenlediği toplantılara katıldıkları da belirtildi.

2016'DAN BERİ TERÖR LİSTESİNDE

İngiltere'de 2013'te kurulan Ulusal Eylem (National Action) adlı örgüt, Aralık 2016'da ülkedeki terör listesine alınmıştı.

Faşist örgütün ayrıca, 2016'da uğradığı saldırıda hayatını kaybeden İşçi Partili kadın milletvekili Jo Cox'un katili Thomas Mair ile bağlantılı olduğu belirlenmişti. Ömür boyu hapse mahkum edilen Mair, ilk duruşmada adını soran hakime 'Hainlere ölüm, Britanya'ya özgürlük' sözleriyle yanıt vermişti.