Çocukların istismar edildiği Kuran kursu müdürü, müftü yardımcısı yapıldı!

Çocukların istismar edildiği Kuran kursu müdürü, müftü yardımcısı yapıldı!

Erzurum'da çocukların istismar edildiği Kuran kursunun müdürü Ankara'ya il müftü yardımcısı olarak atandı.

Fotoğraf: Hale Güzin Kızılaslan / csgorselarsiv.org 

Erzurum Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda tecavüz ve şiddet nedeniyle açılan soruşturma kapsamında görevden alınan eski Palandöken Müftüsü Abdulhalim Acar’ın Ankara’ya il müftü yardımcısı olarak atandığı ortaya çıktı.

Erzurum Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu’nda yaşanan istismar ve işkence sonrası, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevlendirdiği müfettişin raporunun ardından daha önce açığa alınan 7 kişi görevlerine iade edilmişti. Erzurum Valisi Okay Memiş, ise yeniden soruşturma istemiş, daha önce görevlerine iade edilen Kuran kursu çalışanları ile Palandöken Müftüsü Abdülhalim Acar açığa alınmıştı.

PLAKET VERDİLER!

Açığa alınan Palandöken Müftüsü Abdülhalim Acar’ın Ankara’ta müftü yardımcısı olarak atandığı ortaya çıktı. Acar, bunu Erzurum’da kendisi için organize edilen veda yemeğindeki teşekkür konuşmasında açıkladı.

Palandöken İlçe Müftülüğü, yemeğin görüntülerini YouTube hesabından yayınladı. "Başarılarından" dolayı Acar’a plaket de verildi.

Öte yandan Erzurum’da Diyanet’e bağlı başka bir kursta daha cinsel istismar yaşandığı iddia edildi.

Ajansdoğu.com’dan Orhan Bakırcı’nın haberine göre; yine Erzurum’da Diyanet’e bağlı bir kursta 3 çocuğun bir belletmen tarafından istismara maruz bırakıldı.

Bakırcı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Yine Erzurum’da ve yine Diyanet’e bağlı bir Kuran kursunda ve yine fail bir Belletmen. Yakutiye ilçesine bağlı Güzelova mahallesinde meydana gelen olayda iddiaya göre; F.C. isimli Belletmen, M.Y.Ü., Y.K. ve E.K. isimli çocuklara cinsel istismarda bulunuyor. Şahıs ailelerin şikâyeti üzerine tutuklanıp cezaevine gönderiliyor. Buraya kadar her şey normal gibi görünüyor. Yapılan baskılar sonucu iki aile şikâyetinden vazgeçiyor ama bir aile kararlı. Tarafımıza ulaşan bilgi, o aileye de baskı yapıldığı yönünde. Eğer o aile de şikâyetinden vazgeçerse, bu şahıs tahliye olacak ya da hak ettiği cezayı almayacak. Buradan baskı yapanlara sesleniyorum. Bu çocukların vebalini ödeyemezsiniz. Yarına kalır ama yanınıza kalmaz yaptıklarınız. Derhal bu tutumunuzdan vazgeçip, şehrin imajı ya da Diyanetin imajı için bu haksızlığa ortak olmayın.”