Çocuk yaşta doğurmayı savunan Muttalip Kutluk Özgüven çalıştığı üniversiteden kovuldu

Çocuk yaşta doğurmayı savunan Muttalip Kutluk Özgüven çalıştığı üniversiteden kovuldu

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde çalışan Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, yandaş Akit TV'de yaptığı skandal konuşma nedeniyle üniversiteden kovuldu.

Akit TV'de yayınlanan 'Derin Kutu' isimli programda, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, 12-17 yaşındaki kız çocuklarının 'mükemmel vücutları' olduğunu savunarak, "İstediğiniz doktora sorun, bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş" dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Özgüven'in skandal ifadelerine ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Üniversitemizde görev yapmakta olan Prof. Dr. Kutluk Özgüven’in katıldığı televizyon programında yaptığı açıklama şahsi düşünceleri olup kabul edilmesi mümkün değildir. Kendisini şiddetle kınıyoruz.  Söz konusu personel hakkında hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.

ÜNİVERSİTEDEN KOVULDU

Akit TV'de katıldığı programda çocuk yaşta doğurmayı savunarak 12-17 yaşındaki kız çocuklarının ilk çocuğu doğurmak için ideal yaşta olduğunu ileri süren Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, çalıştığı üniversiteden kovuldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi, Özgüven'in konuşmasının üniversitenin felsefesine tamamen zıt ve kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirterek işine son verildiğini duyurdu.

Özgüven programdaki skandal konuşması şu şekilde:

"13 yaşında, hem aklen belli bir noktaya gelmiş, hem vücuden belli bir noktaya gelmiş bir insan sen "10 yıl boyunca çocuk doğurmayacaksın, kadınlığını yaşamayacaksın" diyorsun. Süpermen'i bilmem ama Süperkadın diye bir ırk var. En üstün nitelikli insan, 12-17 yaş arasındaki kızlar. Yani, çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel falan... Bu yaş, ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş."