Çocuk ve gençlerde obezite 10 kat arttı

Çocuk ve gençlerde obezite 10 kat arttı

Dünya Sağlık Örgütü tarafından, 11 Ekim Dünya Obeziteyle Mücadele Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, çocuk ve gençler arasında obezitenin 42 yılda 10 kat arttığı belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 11 Ekim Dünya Obezite ile Mücadele Günü dolayısıyla bir açıklama yayınlandı. 

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, yapılan açıklamada 1975 yılından beri çocuk ve gençler arasında obezitenin 10 kat arttığı belirtildi.

DSÖ ve Londra Kraliyet Akademisi tarafından 2016'da yapılan ortak araştırmada, 1975 yılında dünyadaki çocuk ve gençlerin sadece 11 milyonunun obez olduğuna, bu sayının da çocuk ve gençlerin yüzde 1'inden azını oluşturduğuna dikkat çekildi.

DSÖ'den yapılan açıklamada, çocuk ve gençlerin kilo almasının farklı nedenleri olduğu belirtildi. Yoksul aileler için sağlıklı beslenmenin pahalı olması ve karbonhidrat açısından zengin yemekler ile ayak üstü yenen yiyeceklerin dar gelirli aileler için daha kolay ulaşabilir olması bu nedenler arasında sayıldı.

Bunun yanı sıra, gıda üreticilerinin ürünlerini satmak için yaptığı reklam kampanyalarının insanları etkilediği belirtildi. Ayrıca obeziteye neden olarak hareketsizlik gösterildi.

DAHA FAZLA