Çocuk istismarını anlatan skandal kitabın yazarı gözaltına alındı

Çocuk istismarını anlatan skandal kitabın yazarı gözaltına alındı

Abdullah Şevki adlı şahsın yazdığı Zümrüt Apartmanı kitabında çocuk istismarını anlatan satırlar tepki toplamaya devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında çocuk istismarını içeren ifadelerin bulunduğu kitabın yazarı Abdullah Şevki gözaltına alındı.

Abdullah Şevki adlı bir şahsın yazdığı Zümrüt Apartmanı isimli kitapta çocuk istismarını anlattığı satırlar, “pedofiliyi meşrulaştırması ve özendirmesi” sebebiyle sosyal medyada infial yarattı.

Kurgu Kültür Merkezi Yayınları tarafından yayımlanan kitap için, çok sayıda sosyal medya kullancısı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na açıklama çağrısı yaptı. Bazı avukatlar, kitabın toplatılması, basımının durdurulması, yazarının tutuklanması ve hakkında dava açılması için, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama geldi. Açıklamada "Ülkemizde, yayımlanmış eserlerde suç teşkil eden hususların belirlenmesi ve bunlara karşı herhangi bir cezai yaptırım uygulanması, kanunen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sorumluluğunda değildir." denildi.

Suç duyurusunda bulunulduğu takdirde, 'yasaklama ve el koyma kararları yargı mercilerince verilir' açıklaması yapıldı.

SKANDAL KİTAP HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan suç duyurusu üzerine çocuk istismarını içeren anlatımların yer aldığı “Zümrüt Apartmanı” kitabı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada, "Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın suç duyurusu üzerine Abdullah Şevki isimli şahıs tarafından kaleme alındığı anlaşılan “Zümrüt Apartmanı” isimli kitapta yer alan bir kısım ibarelerle ilgili şüpheli Abdullah Şevki hakkında ‘TCK’nın 226. maddesi’ uyarınca ‘Müstehcenlik’ suçundan soruşturma başlatılmıştır" denildi.

SKANDAL KİTABIN YAZARI GÖZALTINA ALINDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında çocuk istismarını içeren ifadelerin bulunduğu kitabın yazarı Abdullah Şevki gözaltına alındı.

DAHA FAZLA