Çocuk istismarından tutuklanan tarikat lideri hakkında 42 yıl hapis istemi: Çocuğun babasına para teklif etmiş!

Çocuk istismarından tutuklanan tarikat lideri hakkında 42 yıl hapis istemi: Çocuğun babasına para teklif etmiş!

Sakarya'da 12 yaşındaki kız çocuğunun Uşşaki tarikatı lideri “Fatih Nurullah” ismini kullanan Eyüp Fatih Şağban tarafından cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

“Çocuğa cinsel istismar” suçundan tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Eyüp Fatih Şağban hakkında ‘çocuğun zincirleme olarak cinsel istismarı’ ve ‘çocuğu cinsel amaçlı olarak hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından toplam 42 yıl hapis cezası istendi.

Sakarya'da 12 yaşındaki kız çocuğunun Uşşaki tarikatı lideri “Fatih Nurullah” ismini kullanan Eyüp Fatih Şağban tarafından cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 4 sayfalık iddianamede ses kayıtları, tanık ifadeleri ve çocuğun ifadeleri yer aldı.

DEFALARCA ARAMIŞ

Soruşturma dosyasında Eyüp Fatih Şağban’ın istismara maruz bıraktığı çocuğun babasını şikâyetçi olması ve olayın duyulmaması için birçok kez aradığı bilgisi yer aldı. Bu görüşmeler de baba tarafından kaydedilerek soruşturmayı yürüten jandarmaya teslim edildi. Görüşmelerin çözümleri yapılarak soruşturma dosyasına eklendi.

OLAYIN ÜZERİNİ ÖRTMEK İÇİN PARA TEKLİF ETMİŞ!

Görüşmelerde Şağban’ın, çocuğun babasına para teklif ederek olayın üstünü örtmeye çalıştığı dikkat çekti. İkili arasındaki görüşmelerden birinde Şağban, çocuğun babasına şunları söyledi:

“Bir hesap, IBAN ver de bana bir şeyler atayım sana. Sen gönlünü ferah tut. Biz ırz namus düşmanı mıyız? 21 senedir burada irşat yapmışız. Olmamış da şimdi mi olmuş yani? Belki de senin kızına piyango vurmuş oğlum. Aklını başına topla bakalım. Olacak bir şey yok. Yaşı ufak daha. Büyüsün, biz de büyüyelim. Şöyle bakalım, hizmetlerimizi yapalım. Sırt sırta verelim oğlum, ne var yani?”