Çocuk istismarcısı Faruki Tarikatı şeyhi Süleyman Işık: ‘Mağdurların rızası var’ diyerek tahliye edilmiş!

Çocuk istismarcısı Faruki Tarikatı şeyhi Süleyman Işık: ‘Mağdurların rızası var’ diyerek tahliye edilmiş!

Çocuk istismarından yargılanan Faruki Tarikatı şeyhi Süleyman Işık’ın “Mağdurların rızası var” denilerek tahliye edildiği ortaya çıktı.

Konya’da Faruki Tarikatı şeyhi Süleyman Işık’ın çocuk istismarı, cinsel saldırı suçlarından ceza almasına rağmen Yargıtay tarafından tahliye edildiği iddia edildi.

Konya’nın Çumra ilçesinde 1954’te doğan Süleyman Işık, Konya çarşısında züccaciye dükkanı sahibi. Evli ve dört çocuk babası olan Işık, ilkokul mezunu, dini eğitim almadığı halde Faruki Tarikatı’nın Konya halifesi. Bodrumunu tekkeye çeviren Işık’a, cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismarı, basit cinsel saldırı ve müstehcenlik suçlarından yargılanarak 62 yıl 3 ay hapis cezası verilmiş ancak Yargıtay 14. Ceza Dairesi’nce “eylemlerin mağdurların rızası ile gerçekleştiği” gerekçesiyle beraat ettirildiği ortaya çıktı.

Olayla ilgili bir  yazı kaleme alan Gazeteci İsmail Saymaz’ın, Halk TV’deki yazısı şu şekilde:

BİMER’E İHBAR

Aralarında R.T., A.K. ve Y.A.’nın olduğu beş mürit, istismara uğradıkları için Kasım 2017’de dergahtan ayrıldı ve Başbakanlık İletişim Merkezi’ne “Allah için gidilen tarikatta erkeklere cinsel istismar” başlıklı ihbar bulundu.

Işık, müritlere define aramasına izin vermediği için kendisine iftira atıldığını söyledi. Işık’ın evinde cinsel içerikli görüntüler bulundu. 2018’de tutuklanan Işık’a cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismarı, basit cinsel saldırı ve müstehcenlik suçlarından dava açıldı.

İLK DAVADA 62 YIL 3 AY HAPİS

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Işık’ın yargılandığını öğrenen liseli T.M. altıncı mağdur olarak şikayette bulundu. 1999’da Konya’da doğan T.M., babasını kaybedince bunalıma sürüklenip tarikata girmişti. Züccaciye dükkanında Işık T.M.’yi zorla öptü. Bu da ana davayla birleştirildi.

Işık’a beş gence cinsel saldırıdan ötürü 62 yıl 3 ay ceza verildi.

YARGITAY ‘RIZA VAR’ DEDİ, TAHLİYE ETTİ

Bu karar 11 Şubat 2021’de Yargıtay 14. Ceza Dairesi’nce bozuldu. Daire, mahkumiyet kararlarını kaldırarak, Işık’a beraat verilmesi gerektiğini savundu.

Gerekçede şöyle denildi:

“Kendisini din alimi olarak tanıtan sanığın oral ve anal yoldan gerçekleştirdiği cinsel ilişki eylemlerinde cebir ve tehdit kullanmadığı gibi mağdurların da bu yönde bir iddialarının bulunmaması, sanığın kendisine itibar edilmesini sağlamak amacıyla sarf ettiği sözlerin aldatıcı nitelikten uzak olması ve eylemlerini mağdurların rızası ile gerçekleştirdiğinin anlaşılması karşısında…”

Işık, aynı gün tahliye edildi.

Ancak beş kişilik heyetin iki üyesi karara itiraz etti.

İtirazda, Işık’ın hile yoluyla gençlerin dini duygularını istismar edip iradelerini fesada uğrattığı belirtildi. Bu şekilde elde edilen rızaya hukuken itibar edilemeyeceği anlatıldı.

MAHKEME DİRENDİ

Bozma üzerine dava Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 1 Ekim’de ikinci kez karara bağlandı.

Mahkeme ilk kararında direndi. Işık’a dört gence yönelik cinsel saldırı nedeniyle 45 yıl ceza verildi.

Işık yeniden tutuklanmadı.

BİR DAVA DAHA VAR

Bu arada Işık, S.M.Y. adlı bir başka genci istismar ettiği için de 10 yıl 5 ay daha ceza almıştı. İddialara göre Işık, 2016 yılının Kadir Gecesi’nde, “Mevlana ile Şems de bunu yapıyordu” diyerek, S.M.Y. ile cinsel ilişkiye girmek istemişti.

Bakalım… Bu ceza da Yargıtay tarafından “Rıza var” denilerek bozulacak mı?

DAHA FAZLA