Çocuk işçiliğinin önlenmesi için araştırma önergesi

Çocuk işçiliğinin önlenmesi için araştırma önergesi

HDP milletvekili Tuma Çelik, 2018 yılının ilk 10 ayında 62 çocuk işçinin iş kazalarında hayatını kaybettiğini söyledi. Çelik, çocuk işçiliği konusunda kapsamlı araştırma yapılmasını talep ederek araştırma önergesi verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Tuma Çelik, çocuk işçiliğinin önüne geçmek için kapsamlı politikaların geliştirilmesi, uygulanması ve denetlenmesi amacıyla Meclis Başkanlığı’na başvurarak araştırma önergesi verdi.

10 AYDA 62 ÇOCUK İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin 2018 yılının ilk 10 ayında 62 çocuk işçinin iş kazalarında hayatını kaybettiği verisini araştırma önergesinin gerekçe kısmında hatırlatan Çelik, çocuk cinayetlerinin artarak devam ettiğini belirtti. Çelik gerekçe kısmında şu ifadelere yer verdi:

“Çocuk işçiliğinin gerek sosyal ve ekonomik eşitsizlikler, gerekse bölgesel bazlı ele alınması, konuya ilişkin verilerin toplanması ve bu veriler doğrultusunda kapsamlı ve etkin, konunun çok boyutlu ele alınarak, koruyucu ve önleyici politikaların geliştirilmesi amacıyla Meclis Araştırması yapılması önem arz etmektedir.” 

DAHA FAZLA