Çocuk İşçi Sayısı 2 Milyonu Aştı

Çocuk İşçi Sayısı 2 Milyonu Aştı

AKP iktidarı döneminde 'emekçi cehennemine' dönen ülkemizde ekonomik krizden en çok etkilenen yine emekçiler olurken, çocuk işçilik oranı da krizle birlikte artıyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomik sorunların doğrudan etkilediği kesimlerin başında çocukların geldiğini belirtti. Gürer, çocuk işçi sayısının 2 milyonu aştığını söyledi.

Gürer, çeşitli iş kollarında çalışan çocuk işçi sayısının artmasının yanında, çocuk işçi yaşının 10’a kadar indiğini ifade etti. Gürer “Bu vahim tablo, ülkemizde yaşanan ekonomik krizin en önemli yansımalarından biridir” dedi.

HAK İHLALİ, İSTİSMAR, İŞ CİNAYETİ…

Çalışmak zorunda kalan çocuk sayısındaki artışın hak ihlali, istismar, iş cinayeti gibi olumsuzlukları da beraberinde getirdiğini kaydeden Gürer, resmi verilere göre 2013 yılında 59, 2014 yılında 54, 2015 yılında 63, 2016 yılında 56 ve 2017 yılında ise 60 çocuğun iş cinayetleri sonucunda hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

‘YÜZDE 90’A YAKINI KAYIT DIŞI ÇALIŞIYOR’

Çocuk işçilerin yüzde 90‘a yakının kayıt dışı çalıştığını anlatan Gürer, “Resmi verilere göre 100 binlerde olduğu bakanlıkça belirtilse de iş yerlerinde, sokakta çalışan çocuk sayısı ciddi boyutlara ulaşmıştır”