Çocuk destek merkezinde yaşanan cinsel istismara hapis cezası

Çocuk destek merkezinde yaşanan cinsel istismara hapis cezası

Kayseri'de bir çocuk destek merkezinde kalan Mustafa Mohamadi, aynı merkezde yaşayan bir erkek çocuğa 'cinsel istismarda bulunmak' suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Kayseri'de bir çocuk destek merkezinde kalan Mustafa Mohamadi (19); aynı merkezde yaşayan ve olay tarihinde 15 yaşında olan Y.E.U. adlı erkek çocuğa 'cinsel istismarda bulunmak' suçundan tutuklu yargılandığı davada 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan yargılanan Mustafa Mohamadi, Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşması için hakim karşısına çıktı.

Geçen yıl 7 Eylül'de çocuk destek merkezinde meydana gelen istismarın ardından Y.E.U'nun şikayeti üzerine gözaltına alınan Mohamadi tutuklanmıştı.

Duruşmada hazır bulunan Y.E.U. pedagog eşliğinde ifade verdi. Pedagog ise çocuğun ifadelerine itibarın mahkemenin takdirinde olduğunu öne süren bir açıklamada bulundu.

Suçlamaları reddeden Mustafa Mohamadi'ye, mahkeme heyeti tarafından 13 yıl 4 ay hapis cezası verilerek sanığın tutukluluk halinin devamı kararlaştırıldı.