Çocuğunu istismar eden medya patronu haberlerine erişim engeli

Çocuğunu istismar eden medya patronu haberlerine erişim engeli

Çocuğuna istismarda bulunma suçundan hapis cezası alan medya patronu Fatih Oflaz ile ilgili haberlere erişim engeli getirildi. İstismarla ilgili İleri Haber’in haberine de erişim yasaklandı.

İleri Haber

MTV, Eurosport gibi birçok kanalın sahibi Fatih Oflaz’ın kendi çocuğuna 7 yıl boyunca cinsel istismarda bulunmasına ilişkin haberlere erişim engeli getirildi. Engelleme talebini, 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılıp, cezasının 18 yıl 9 aya indirildiği Fatih Oflaz’ın avukatları yaptı.

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, olayı ilk duyuran Habertürk’ten Zülfikar Ali Aydın’ın haberi ile aralarında İleri Haber’in de olduğu çeşitli internet sitelerindeki haberler hakkında getirilen erişim yasağının gerekçesinde ise şu ifadeler yer aldı:

HABER DEĞERİ YOKMUŞ, OFLAZ’IN SAYGINLIĞINI ZEDELİYORMUŞ!

“Yayın içerikleri incelendiğinde, söz konusu içeriklerin güncelliğini yitirmiş olduğu, hali hazırda haber değeri taşımadığı, talepte bulunanın (Mehmet Fatih Oflaz) kişiliğini hedef alan, meslek ve şerefini, saygınlığını rencide edici, kötüleyici ve normal bir okuyucuda talepte bulunan hakkında olumsuz ve yanlış bir algı yaratmaya yönelik ifade ve anlatımların bulunduğu, bu haliyle talebe konu yayınların talepte bulunanın kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olduğu sonuç ve kanısına varılarak 5651 sayılı yasa kapsamında talebin kabülüne karar vermek gerekmiştir…”

İLERİ HABER'E DE ERİŞİM ENGELİ

Medya patronunun istismarı haberleriyle ilgili İleri Haber'in de ilgili haberine yasak getirildi.

"Medya patronundan kızına istismar: Kabul etti, pişkince savundu" başlıklı haberimize erişim sağlanamazken, yasaklamaya ilişkin aşağıdaki yazı yer aldı:

8 yıl boyunca babasının istismarına maruz kalan ve şimdi üniversite çağında olan genç kadının avukatı Fatih Volkan ise, Oflaz’ın cezasının ağırlaştırılması için İstinaf Mahkemesi’ne geçen hafta dilekçe vermişti.

ERİŞİME ENGELLENEN HABER

İleri Haber’in Habertürk’teki olayla ilgili yer alan yazıdan haberleştirerek gündeme taşıdığı istismar haberimizi okurlarımız için yeniden paylaşıyoruz:

"MTV, Eurosport gibi milyon dolarlık birçok kanalın sahibi olan Fatih Oflaz, kızını yaklaşık 7 yıl boyunca cinsel istismardan suçlu bulundu.

17 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçtiğimiz günlerde 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Oflaz’ın cezasını, sabıkasız olduğu gerekçesiyle 18 yıl 9 aya indirdi.

7.5 YAŞIMDAN 15 YAŞIMA KADAR İSTİSMARA UĞRADIM, HERKESTEN NEFRET EDİYORUM'

Babası Fatih Oflaz tarafından çocukluğunda cinsel istismara uğrayan genç kadın mahkemedeki ifadesinde şu sözleri söyledi:

“Babam her zaman despot bir insan oldu. Söylediği her şeyin yapılması gerekiyordu. 7,5 yaşımdan 15 yaşıma kadar sürekli istismara uğradım. Babamla annem ayrıldıktan sonra ben hep annemin zoruyla babamın evine gitmek zorunda kalıyordum. Yıllarca buna sesimi çıkarmadım. Çoğunlukla sanki bir şey olmamış gibi yaşamayı tercih ediyordum. O dönemden itibaren gece uykularım hiç rahat olmadı. Hep kabusla uyandım. Babamdan, beni babamın evine gönderen annemden, buna engel olmadığı için abimden ve karşı koymadığım için kendimden nefret ettim.

Sonunda durumu anlatıp gerçeklerle yüzleşmeye karar verdim ve şikayetçi oldum. Ne bu şikayet, ne de yargılamanın sonucu benim yaşadıklarımı değiştirmeyecek. Benim hayatım mahvoldu. Hiç kimse ile hiçbir düzeyde sağlıklı bir ilişki kuramıyorum. Kendimden nefret etmekten vazgeçemiyorum. Annemden ve babamdan nefret ediyorum. Bu da beni dünyada ailesiz, yalnız bir insan haline getiriyor. Benim hayatımı aslında ailem çaldı. Bu hastalığa beni ömür boyu mahkum ettiler. Bunun en büyük sorumlusu da babamdır.”

PSİKİYATRİST: 'FATİH OFLAZ İSTİSMARI KABUL ETTİ'

Yaşadığı cinsel istismarın izlerini silmek üzere genç kadın tedavi olmaya başladı. Kadın, psikiyatrist hekim Turgut Kundakçı’ya yaşadıklarını 29 seansta anlatırken, bir sonraki 30’uncu seansta babası ile yüzleşmek istediğini söyledi. Kundakçı’nın desteğiyle 30’uncu seansı babasıyla yaptı. Psikiyatrist Kundakçı, ofisinde baba ve kızı karşılıklı oturttu ve konuşmaya başladılar. Tedavinin en kritik o seansını istismar davasında mahkemeye çağırılan Turgut Kundakçı şöyle anlattı: 

“Genç kadın ile görüşmeye başladıktan tam 9 ay sonra bana ‘güvenliğimi sağlarsanız babamla yüzleşmek istiyorum’ diye söyledi. Ben de bunu yapabileceğimi söyleyince 30 Eylül 2014’te babasıyla bir terapi seansı yaptık. Terapi sırasında mağdur babasına durumu anlatamayınca ben Fatih Oflaz’a 8-13,5 yaş arasında kendisinin cinsel istismarına maruz kaldığını bana ilettiğini söyledim ve Fatih Oflaz bunu kabul etti. Hatta bir süre Amerika’ya gidip 4 seans terapi gördüğünü söyledi.

Fatih Oflaz kendisiyle ilgili de bazı bilgiler verdi. Bu özel bir bilgidir ve hekim olduğum için açıklamam doğru olmaz ancak sanık Fatih Oflaz yurt dışında 4 kez psikoterapiye gittiğini, bu konuyu orada ilk kez açtığını, konunun kızını taciz etmesi ile ilgili olduğunu ilk kez orada bana söyledi. Hatta kendisi, bunun sebebini çocukluğunda başına gelen bir olaya dayandırarak bunu da Amerika'da anlatmış."

PİŞKİNCE SAVUNDU: KIZINI SUÇLADI, 'EMLAK ALMAK İÇİN YAPTI' DEDİ

17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık kürsüsündeki Fatih Oflaz suçlamalara, kızının annesini ve dolaylı olarak da kızını suçlayarak yanıt verdi. Oflaz’a göre anne Aslı Kocaoğlu, kızı için ödediği nafaka kesilince, bu kez emlak aldırmak için kızını babasına karşı yönlendirmeye çalışmıştı. Oflaz emlak almayı kabul etmeyince de bu yola başvurduklarını iddia ediyordu.

Fatih Oflaz başta kızıyla ilişkisinin iyi olduğunu iddia ederken, “Balık tutar, kayak yapar, pizzacıya giderdik. Hayvanlardan korkmazdı. Bisiklete binmeyi çok severdi” dediği kızının zamanla sorunlu bir karaktere dönüştüğünü öne sürdü ve suçlamaların tamamını reddetti. 

SABIKASI OLMADIĞI GEREKÇESİYLE MAHKEME İNDİRİMLİ CEZA VERDİ!

Habertürk'te yer alan habere göre mahkeme yaklaşık 2 yıl süren yargılama sonunda, ortaya çıkan tanık ifadeleri, Adli Tıp Kurumu’nun verdiği istismar raporuna göre, ruh sağlığının bozulduğuna ve sanık baba Fatih Oflaz’ın birden fazla kez çocuğunu istismar ettiğine karar verdi. Buna göre Oflaz’ın kendi çocuğuna karşı kasıtlı işlediği suç nedeniyle 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Fakat mahkeme sanığın sabıkasız olmasını gerekçe göstererek cezada indirime gitti ve 18 yıl 9 ay hapis olarak uygulanmasına hükmetti.

Mahkeme Oflaz için yurt dışına çıkış yasağı koyup adli kontrol uygulama kararı aldı.”

[ih2]