Çocuğuna cinsel istismarda bulunan şahsa 30 yıl hapis

Çocuğuna cinsel istismarda bulunan şahsa 30 yıl hapis

Çocuğuna cinsel istismarda bulunan şahsa 30 yıl hapis cezası verildi.

Ankara'da kızı Z.H.K.'ye 5 ve 8 yaşları arasında 3 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu için tutuksuz yargılanan C.Ö.K., 30 yıl hapis cezasına çarptırılıp, tutuklandı.

Eşinden boşanan anne A.Ş, bu durumu kaldırmanın çok zor olduğunu söyleyerek, "Bilin ki siz anne olarak eğer susuyorsanız, bu suçu örtüyorsanız, bu insanlar hiç durmayacak. Rezil olmaktan korkmayın. Ne sizin, ne çocuğunuzun suçu yok" dedi.

TUTUKSUZ YARGILANMIŞ

Kendisine psikolojik ve cinsel şiddet uyguladığını iddia ettiği eşinden 2014 yılında boşanan A.Ş., aynı dönemde kızının davranışlarından durumu fark ederek, savcılığa şikayette bulundu. Gözaltına alınan baba C.Ö.K., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık soruşturması sonunda C.Ö.K. hakkında, 2016 yılında "çocuğun nitelikli ve zincirleme cinsel istismarı" suçundan dava açıldı.

İYİ HAL İNDİRİMİ!

İstanbul 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılan C.Ö.K., geçen 10 Temmuz'da karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti sanık C.Ö.K.'ye, kızına yönelik cinsel istismarını tehditle ve zincirleme olarak gerçekleştirdiği gerekçesiyle önce 60 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Mahkeme "iyi hal" indirimi yaparak cezayı 50 yıl 7 ay 15 güne indirildi. Mahkeme, TCK'nın 61/7 maddesi uyarınca süreli hapis cezasının 30 yıldan fazla olamayacağı gerekçesiyle sanığa 30 yıl hapis cezası verdi. Hükümle birlikte sanık tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

DAHA FAZLA