Çocuğun cinsel istismarı davasında skandal karar!

Çocuğun cinsel istismarı davasında skandal karar!

Annesinin erkek arkadaşı tarafından istismar edilen çocuğun annesine geri verilmesine karar verildi.

Fotoğraf: Serra Akcan / csgorselarsiv.org

Antalya’da annesinin erkek arkadaşının istismarına uğrayan çocuk, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin girişimiyle annesinden alınarak anneannesine verilmişti. Annenin başvurusu üzerine yerel mahkeme, çocuğun yeniden annesine verilmesine karar verdi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, savcılığın istismar iddiaları üzerine başlattığı soruşturma devam ederken yerel mahkeme skandal bir karara imza attı. Antalya 1’inci Aile Mahkemesi, annesinin erkek arkadaşı tarafından istismara uğrayan çocuğun yeniden annesine verilmesi yönünde karar aldı. Savcılığın söz konusu kararı istismar dosyasını okumadan verdiği de iddia edildi.

'SAVCI, İSTİSMAR DOSYASINI OKUMADAN KARAR VERDİ'

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Aile Mahkemesi, savcılığın istismar dosyasını okumadan çocuğun anneye verilmesini kabul etti. Şu an polis ve icra müdürü birlikte anneannenin evindeler. Çocuğu almaya çalışıyorlar."

KARARA İTİRAZ EDİLDİ

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatlarından Saadet Öztürk, skandalın adli tatil ve itirazlara yönelik kararların geciktirilerek alınması nedeniyle yaşandığını söyledi. Öztürk, karara itiraz ettiklerini de ifade etti.

‘KAMUOYUNUN DESTEĞİNE İHTİYAÇ DUYUYORUZ’

Saadet Öztürk, “Çocuğun yeniden kendisine verilmesini isteyen ve anneannesi çocuğu kaçırmış gibi davranan anne, istismar olayından mahkemeye hiç bahsetmemiş. Çocuğumuz için kamuoyunun desteğine ihtiyaç duyuyoruz” şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA