Çocuğu istismar eden Turan Şimşek’e indirimsiz 31 yıl hapis cezası verildi

Çocuğu istismar eden Turan Şimşek’e indirimsiz 31 yıl hapis cezası verildi

İzmir’de komşusunun 8 yaşındaki çocuğuna cinsel istismara maruz bırakan Turan Şimşek’e indirimsiz 31 yıl hapis cezası verildi.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, komşusunun 8 yaşındaki kızını cinsel istismara maruz bıraktığı için İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Turan Şimşek (46); 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma çıkışı basın açıklaması yapan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, "Konuşun çocuklar, sesinizi çıkarın. Bu alçakların sonunu hep birlikte getireceğiz" dedi.

Gaziemir'in Sarnıç Mahallesi'nde yaşayan Turan Şimşek, komşusunun 8 yaşındaki kızı N.Y.K.'yi 2020 yılı eylül ayında cinsel istismara maruz bıraktı. Ailesinin kızlarının kıyafetlerinde kan olduğunu fark etmesi üzerine küçük çocuk yaşadıklarını anlattı. Aile savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çocuğun ifadesi Çocuk İzlem Merkezinde (ÇİM) alındı. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan tetkiklerde, N.Y.K.'nin ifadesi ile birebir örtüşen sonuçlara rastlandı.

Gözaltına alınan Turan Şimşek, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine verdiği ifadesinde suçunu reddetti ve "Çocuğun kafasında kurmasından başka bir şey değil" savunmasını yaptı.

Tutuklanan fail Turan Şimşek hakkında İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde, "Çocuğun zincirleme nitelikli cinsel istismarı" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından dava açıldı.

31 YIL HAPİS CEZASI

Davanın dün görülen karar duruşmasında N.Y.K.'nin anne ve babası ile taraf avukatları yer aldı. Fail Turan Şimşek ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Çocuğun çamaşırlarında DNA'sı tespit edilen Şimşek, yine suçunu reddedip beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, fail Turan Şimşek'e "Çocuğun zincirleme nitelikli cinsel istismarı" suçundan 25 yıl, "Kişiyi hürriyetten yoksun kılma" suçundan da 6 yıl olmak üzere toplamda 31 yıl hapis cezası verdi. Cezada herhangi bir indirim uygulanmadı.

‘ÜST MAHKEMELERDE DE ONANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ’

Duruşma çıkışında basın açıklaması yapan UCİM Başkanı Saadet Özkan, "Bugün 6 yaşında bir çocuk, bir istismarcının sonunu getirdi. Konuşun çocuklar, sesinizi çıkarın. Bu alçakların sonunu hep birlikte getireceğiz. Cansiperane mücadele eden avukatlarımıza minnettarım" dedi.

Ailenin avukatı Ozan Karakaya da "Mahkeme 31 yıl ceza vererek olması gerekeni yaptı. Bu kararın üst mahkemelerde de aynı şekilde onaylanacağını düşünüyoruz. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olmaya ve çocuklarımızı korumaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (DHA)