CNN Türk 'Haberimiz çarpıtıldı' dedi, eleştirilere neden olan görüntüyü yayınlamadı!

CNN Türk 'Haberimiz çarpıtıldı' dedi, eleştirilere neden olan görüntüyü yayınlamadı!

CNN Türk, termik santrallere filtre takılmamasını savunan haberi sonrası gelen tepkiler için ''algı operasyonu'' dedi. Yapılan açıklamada eleştirilere neden olan habere yer verilmedi.

CNN Türk, termik santrallere 2.5 yıl daha filtre takılmayarak zehir saçmaya devam etmesini savunan ve maliyet hesabı yapılan haberine ilişkin açıklama yaptı.

Twitter hesabından 'Yayınımız nasıl çarpıtıldı?' başlığıyla yayınlanan açıklamada, "Dün CNN Türk ekranlarında, 11.30'da ve 17.30'da termik santrallere dair iki farklı yayın yaptık. Amacımız termik santrallerin filtresiz çalışmasını gündeme getirerek aslında dev işletmecilerin daha hızlı aksiyon almasını sağlamaktı ama bazı eleştirilere maruz kaldık ve bir algı operasyonu var. Yayınlarımızdan kesilerek, araştırılmadan sosyal medyaya servis edilen görüntüler var" iddiasında bulunuldu.

ELEŞTİRİLEN BÖLÜM YER ALMADI

Açıklamada, 11.30 ve 17.30'daki yayınların görüntüleri aktarıldı. Ancak CNN Türk'ün son aktardığı görüntülerde, sosyal medyanın büyük tepki gösterdiği ve termik santrallerin filtre takmamasını savunan yayının görüntülerine yer verilmedi.

Açıklamada şu ifadeler kullandı:

"Sosyal mecralardaki baktığınızda bu kısmın kesinlikle yer almadığını görüceksiniz.11.30'daki yayınımızda veya 17.30'daki çevreye dair herhangi bir yorumumuz yer almadı internet sitelerinde. Takdir sizin. Ama bizim hedefimiz CNN Türk olarak termik santrallerin filtresiz çalışmasını desteklemek değil, aksine gündeme getirerek dev üreticilerin, dev firmaların filtre takım işlemi konusunda çok daha hızlı aksiyon alması ve daha temiz bir Türkiye'ye dair adım atmaları."