Cizre'ye girişi engellenen ambulans yargılanıyor

Cizre'ye girişi engellenen ambulans yargılanıyor

Cizre'de sokağa çıkma yasağı esnasında yaralılara müdahale etmek isteyen TTB ve SES üyesi sağlık emekçileri yargılanıyor.

İleri Haber

2016 yılında aylarca sokağa çıkma yasağının devam ettiği, çatışmalar ve polis saldırılarında sürekli sivil yurttaşların ölüm haberlerinin geldiği süreçte ambulansların yaralılara gönderilmesi emniyet güçlerince engellenirken, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'na (SES) üye doktor ve sağlık çalışanlarından oluşan 13 kişilik bir ekip Cizre'ye ulaşmaya çalıştı.

TTB ve SES üyelerinden oluşan ekibin bölgeye girişi emniyet güçleri tarafından engellenirken, bölgeye ulaşması engellenen sağlık emekçilerine dava açıldı.

YARALILARA MÜDAHALE ETMEK İSTEDİKLERİ İÇİN YARGILANIYORLAR

Sokağa çıkma yasağının olduğu esnada mesleki sorumluluklarını yerine getirmek üzere yaralılara müdahaleye gittiği için yargılanan TTB ve SES üyelerinin ilk duruşması 28 Eylül'de saat 09.00'da Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

TTB, sağlık emekçilerinin yargılanmasına yönelik davaya dair sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. TTB'nin paylaşımı şu şekilde:

 

 

DAHA FAZLA