Cizre'de salgın ciddi boyutta: Hastalar başka illere sevk ediliyor 

Cizre'de salgın ciddi boyutta: Hastalar başka illere sevk ediliyor 

Cizre'de 1 Haziran'da başlayan "normalleşme" sürecinden sonra Covid-19 vakalarında ciddi bir artış yaşandığı ve ilçedeki hastanede yer kalmadığı bildiriliyor. Hastanede yer olmadığı için hastaların çevre ilçelere sevk edildiği öğrenilirken, Twitter üzerinden konuya ilişkin tedbir alınması yönünde çağrı yapıldı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, 1 Haziran tibarıyla başlatılan “normalleşme” adımları sonrası yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısında ciddi bir artış olduğu ve ilçede bulunan hastanede yer kalmadığı belirtiliyor.

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre hastaneden bir yetkili, “Maalesef hastanemizde yer kalmadı” diyerek hastaların başka şehirlere sevk edildiğini ifade ediyor.

Hastaneden bir yetkilinin aktarımı ise şöyle:

“Hastanemizde yer kalmadığı haberleri doğrudur. Bütün yataklar doldu. Hastanemizde 217 yatak bulunuyor. Virüs tespit edilen hastalar farklı şehirlere sevk ediliyor. En yakın hastane Şırnak Devlet Hastenesi olduğu için hastaların büyük bir bölümünü buraya gönderiyoruz.”

Bunun yanı sıra Twitter üzerinden #Cizreyebak” etiketiyle kampanya başlatılarak yetkililerin Cizre için acil tedbir alması yönünde çağrı yapıldı.

Boston College Biyoloji bölümünde çalışan, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Emrah Altındiş, “Cizre gibi virüsün çok hızla yayıldığı ilçe ve illerde mutlaka 2 hafta acilen karantina uygulanmalı ve çok yaygın test yapılmalı” dedi.

Daha önce konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı’na bir soru önergesi yönelten HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ise yetkililerin sessizliğini eleştirdi.

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü de Cizre’de Covid-19 salgınının çok ciddi bir boyuta ulaştığının altını çizerek, “Hastaneler yetersiz, yoğun bakım üniteleri yetersiz Sağlık Bakanlığı acilen gerekli önlemleri almalıdır” diyor.