Cizre'de öğretmen istismar etti, Milli Eğitim Müdürlüğü sessiz kaldı

Cizre'de öğretmen istismar etti, Milli Eğitim Müdürlüğü sessiz kaldı

Cizre Merkez Anadolu Lisesi'nde Müdür Yardımcısı B.E.'nin, birçok öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu ve bu yönlü mesajlar gönderdiği tespit edilmiş olmasına rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sessizliğini korumaya devam ediyor. Öğrencilerin başvurusu üzerine savcılığa intikal eden olayda Eğitim-Bir-Sen’in temsilcisi olan B.E.'nin, dün okula gitmediği öğrenilen bilgiler arasında.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir Cizre Merkez Anadolu Lisesi'nde Müdür Yardımcısı ve İngilizce öğretmeni olan B.E.'nin, çok sayıda öğrenciye cinsel istismar içerikli masajlarını Meclis gündemine taşıdıktan sonra, olay ile ilgili yeni detaylara ulaşıldı. Söz konusu öğretmen B.E.’nin bazı öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu ve bu olayın geçen yıldan bu yana sürdüğü ileri sürüldü. 

5 ÖĞRENCİDEN 2'Sİ DİLEKÇELERİNİ GERİ ÇEKTİ

MA'dan Gökhan Altay'ın haberine göre, 4 yıldır okulda görev yapan ve aynı zamanda Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen'in okul temsilcisi olan B.E., geçtiğimiz yıldan bu yana bazı öğrencilere mesaj atmaya başladığı öğrenildi. Öğrencileri cinsel istismara maruz bırakmaya dönük atılan mesajlar bu yılın başında da devam etti. B.E.'nin mesajlarından rahatsız olan 5 öğrenci, bunun üzerine kendilerine gelen mesajlarla okul idaresine başvurdu.  Söz konusu başvuru sırasında, öğrenciler farklı arkadaşlarına da benzer mesajların geldiğini ancak çekindikleri için konuyu aktarmadıklarını okul idaresine aktardı. Bunun üzerine okul idaresi ismi verilen öğrencilerle de görüştü. 

Kısa bir süre sonra ise, 5 öğrenciden 2'si "baskı altında oldukları" gerekçesiyle dilekçelerini geri çekti. Yine, mesaj dışında B.E.'nin bazı öğrencilere cinsel istismara maruz bıraktığı iddia edildi. 

MİLLİ EĞİTİM SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Okul idaresi, diğer 3 dilekçeyi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdi. Ancak aradan günler geçmesine rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuya dair herhangi bir işlem yapılmadı ve söz konusu öğretmen görevinde kalmaya devam etti. Bunun üzerine okul idaresi dilekçelerle İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. 6 Mayıs’ta yapılan başvurunun hemen ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü, öğrencilerin ve B.E.'nin ifadelerini aldı. 

Tüm bunlara rağmen B.E. hakkında yine herhangi bir yaptırımda bulunulmadı. 

3 ÖĞRENCİNİN AİLESİNE TEHDİT

Bu sırada, 3 öğrencinin ailesi aranarak, "Siz tek kalmışsınız. Kimse kızınızı almaz" şeklinde ifadelerde dilekçelerin geri çekilmesi istendi. Ancak söz konusu arayan kişilerin kimliği hakkında şimdiye kadar herhangi bir bilgi elde edinilemedi. 

ÖĞRETMENDEN  ÖĞRENCİYE TEHDİT!

Öte yandan, savcılığa başvuruda bulunulmasının ardından, aynı okulda görev yapan M.D.E. adlı öğretmenin bir öğrenciye mesaj atarak tehdit ettiği ileri sürüldü. Söz konusu öğretmenin ise, geçtiğimiz yıl konudan haberdar olduğu; ancak konunun üzerinde durmadığı belirtildi. M.D.E.'nin mesajdan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ifade verdiği ve mesajın tehdit içermediğini savundu.  

ÖĞRETMENE RESMİ YAPTIRIM YOK 

Tüm bu olanların yanı sıra B.E. adlı öğretmen hakkında herhangi bir resmi yaptırımın uygulanmaması dikkat çekti. Konuya sessiz kalan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün dün B.E.'yi okula gelmemesi için aradığı öğrenildi. Bunun üzerine okula gitmeyen B.E.'nin savcılık tarafından da çağrıldığı edinilen bilgiler arasında.