Cizre kayyumu 36 milyon lira ile devraldığı belediyeyi 220 milyon borçla devretti

Cizre kayyumu 36 milyon lira ile devraldığı belediyeyi 220 milyon borçla devretti

HDP Cizre Belediye eşbaşkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu, kayyum atandığı sırada kasasında 36 milyon TL bulunan belediyeyi 220 milyon 793 bin TL borçla aldıklarını açıkladı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, 31 Mart yerel seçimlerinde kayyum yönetimindeki belediyeyi kazanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Belediye Eş Başkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu, belediyenin borç durumuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Belediye binasında yapılan toplantıda konuşan Belediye Eşbaşkanı Zırığ, kayyum atandığı sırada belediyenin kasasında 36 Milyon TL'nin bulunduğunu kaydetti. Birçok taşınmazı hibe edilen belediyeyi 220 milyon 793 bin TL borçla ile devraldıklarını aktaran Zırığ, borcun detaylarını şöyle paylaştı: "Belediyenin 148 milyon 724 bin TL İller Bankası'na, 3 milyon 339 bin TL banka kredisine, 495 bin TL TEDAŞ'a, 688 bin TL sendika ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'na, 2 milyon 96 bin TL teminat, 24 milyon 912 bin TL esnafa, 699 bin TL SSK ve vergi ve 39 milyon 837 bin TL de devam eden ihale borcu var."

Zırığ, 36 milyon TL'lik bir ihale bedelinin de halen borca yansımadığını sözlerine ekledi. 

Belediyenin mevcut kasası hakkında da bilgilendirmede bulunan Zırığ, "Kasada 147 bin TL var. Borçlardan kaynaklı bloke var. Bu paradan sadece 20 bin TL'sini kullanabiliyoruz."

MA'nın haberine göre söz konusu borçlar hakkında kamuoyunu bilgilendireceklerini de ifade eden Zırığ, "Bu borçları bahane olarak görmeyeceğiz. Halk bizden hizmet bekliyor. Her şeye rağmen hizmet etmeye devam edeceğiz" mesajı verdi.