'Cinsiyetsiz ödül' açıklamasının ardından yobazların baskısı Malatya Film Festivali'ni iptal ettirdi!

'Cinsiyetsiz ödül' açıklamasının ardından yobazların baskısı Malatya Film Festivali'ni iptal ettirdi!

"En İyi Erkek-Kadın Oyuncu" ödülleri yerine "En İyi Oyuncu" ödülünün verileceğinin açıklandığı Malatya Film Festivali, gericilerin baskısı sonucunda iptal edildi.

Bu sene 10. kez düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali, yönetimin cinsiyetsizlik odaklı ödül verileceğini açıklamasının ardından gericilerin tepki göstermesi sonucunda Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medyada gösterilen tepkilerin ardından cinsiyetsiz ödül uygulamasını sahiplenmediklerini savunduğu açıklamada "Söz konusu bültende geçen cinsiyetsizlik ibaresi, büyün dünyayı ve geleceğimizi tehdit eden, değerlerimizle bağdaşmayan bir yaklaşımın tezahürü olup bu konuda büyükşehir belediyemiz de büyük hassasiyet sahibidir. Film Festivali Komitesi tarafından metni kaleme alan ve böylesine yanlış bir algıya sebebiyet veren söz konusu talihsiz açıklama hakkında, ilgililerin bahsi geçen söylemle ilgili ne kastettiğinin sorgulanması hakkında gerekli işlemler başlatılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada aynı zamanda koronavirüs tedbirleri bahane gösterilerek festivalin iptal edildiği de duyuruldu.