Cinsel saldırı suçundan tutuklanan öğretim üyesi 5 kere ceza almış!

Cinsel saldırı suçundan tutuklanan öğretim üyesi 5 kere ceza almış!

Özel kliniğinde çalışan hekime cinsel saldırıda bulunan ve tutuklanan Öğretim Üyesi Hasan Bilgili, cezaevinden çıkınca Ankara Üniversitesi tarafından emekli edilmişti.

Özel kliniğinde çalışan hekimi darp edip defalarca cinsel saldırıda bulunan ve tutuklanan Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Hasan Bilgili, cezaevinden çıkınca emekli olmak için dilekçe vermiş, dilekçesi üniversite tarafından onaylanan Hasan Bilgili emekliye ayrılmıştı. Hasan Bilgili'nin, görev yaptığı Ankara Üniversitesi'nde taciz soruşturmalarından 5 disiplin cezası aldığı ortaya çıktı.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Hasan Bilgili, nisan ayında, kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Bilgili, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra savcının kararıyla resen tahliye edilmişti.

5 KEZ DİSİPLİN CEZASI

Cumhuriyet'tin haberine göre Hasan Bilgili'ye, şikayetlerle ilgili üniversite tarafından yürütülen idari soruşturmalar kapsamında, 5 kez disiplin cezası verildiği ortaya çıktı. Hasan Bilgili'ye; Ocak 2007'de 'kınama', Mayıs 2007'de 'aylıktan kesme', Temmuz 2007'de 'uyarma', Nisan 2009'da 'aylıktan kesme', Temmuz 2009'da yine 'aylıktan kesme' cezalarının verildiği öğrenildi. İdari soruşturmalar dışında Hasan Bilgili ile ilgili şikayet olmadığı için Ç.B. olayına kadar savcılıkça yürütülen soruşturma olmadığı da belirtildi.

ADLİ TIP RAPORUNDA DİKKAT ÇEKEN NOT

Hasan Bilgili, cinsel saldırıda bulunduğu Ç.B.'yi şikayetçi olmaması için tehdit etti ve zorla götürdüğü jinekologda delilleri kararttırdı. Ç.B., Hasan Bilgili'den şikayetçi oldu ve 1 gün sonra hastaneden rapor aldı. 5 Nisan 2019 tarihli raporda, 'Bulgular cinsel ilişki iddiasını destekler niteliktedir' denildi.

Hasan Bilgili'nin tutuklanmasının ardından Adli Tıp Kurumu'ndan talep edilen raporda ise tecavüz bulgusuna ilişkin 'DNA profili tespit edilemedi' denildi.

Öte yandan bu rapor sonrası Hasan Bilgili, soruşturmayı yürüten savcı tarafından mayıs ayının son günlerinde, tutuklu bulunduğu cezaevinden resen tahliye edildi. Soruşturmayı yürüten savcı ise tahliye kararının ardından hazirandaki Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Yaz Kararnamesi ile başka büroya atandı. Dosya, başka savcıya devredildi.

DAHA FAZLA