Cinsel istismardan tutuklanan tarikat liderinin müritleri defalarca TRT’de zikir çekmiş!

Cinsel istismardan tutuklanan tarikat liderinin müritleri defalarca TRT’de zikir çekmiş!

Uşşaki tarikatı liderinin çocuğa cinsel istismar suçundan tutuklanmasının ardından tarikatın ilişkileri ortaya çıkıyor. Tarikat üyelerinin TRT’nin dizi ve belgesellerinde defalarca yer alığı ve tarikatın popülerlik kazanmasında TRT’nin rolü olduğu iddia edildi.

Sakarya Akyazı’da 12 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah’ın defalarca devlet protokolünde ağırlandığı ortaya çıkarken, tarikat mensuplarının TRT’nin belgesel ve dizilerinde zikir çektiği iddia edildi. TRT’den yapılan açıklamada dizi sahnelerindeki şahısların ‘Uşşaki tarikatından’ olmadığı savunuldu fakat tarikat mensuplarının sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar TRT’yi yalanladı.

TARİKATIN ÜYE TOPLAMASINDA TRT’NİN ROLÜ BÜYÜK

Veryansın TV’nin haberine göre; tarikatın zikir videoları Youtube ve sosyal medyada milyonlarca kez izlenmiş. Bu yolla mürit topladığı öne sürülen tarikatın popülerlik kazanmasında TRT’nin de rolü olduğu ve dizilerinde tarikat üyelerine yer verdiği iddia edildi. Sık sık Osmanlı tarihine ilişkin diziler yayınlayan TRT’de, 2. Abdülhamit’in hayatının anlatıldığı ‘Payitaht Abdülhamid’ dizisinde Halveti tarikatına bağlı kişilerin zikir çektiği ortaya çıktı. Dizinin 26, 60 ve 70. bölümlerinde zikir sahneleri izleyiciye sunuldu. Zikir sahnelerinde oyuncular değil, bizzat tarikatçılar yer aldı.

AKP’Lİ ESENLER BELEDİYESİ TARİKATLA ALAKALI PAYLAŞIMLARINI SİLİYOR

Skandalın ardından tarikatla ilişkisini kesen kurumlar sosyal medyada paylaşımlarını silmeye başladı. Silme işlemi yapanlar arasına AKP’li Esenler Belediyesi de bulunuyor. Öte yandan tutuklanan Nurullah’ın ‘çocuğun zincirleme olarak cinsel istismarı’ ve ‘çocuğu cinsel amaçlı olarak hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından 55 yıla kadar hapsi istendi.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİNDE DE ROL ALMIŞLAR!

Gelen tepkilerin ardından tarikatçılar, TRT’de yayına çıktıkları videoları sosyal medya hesaplarından kaldırırken, silinmeyen bazı paylaşımlarda tarikatın defalarca TRT’de yayına çıktığı görünüyor. Öte yandan, Diriliş Ertuğrul dizisindeki zikir sahnesinde de Halveti tarikatı müritlerinin rol aldığı iddia edildi.