Cinsel istismar faili polisten, ‘o çocuk hayalperest’ savunması

Cinsel istismar faili polisten, ‘o çocuk hayalperest’ savunması

Mardin’de 12 yaşındaki çocuk, trafik polisi Yakup Y.’nin cinsel istismarına uğradığı iddiasıyla açılan davada fail, 'o çocuk hayalperest' diyerek savunmada bulundu. 

Mardin’in Derik ilçesinde bulunan öğretmenevinde kalan Yakup Y. isimli polisin, 25 Şubat’ta odasına yemek götüren 12 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı iddia edilmişti. Çocuğun şikayetinin ardından gözaltına alınan Yakup Y. tutuklanmıştı. Failin, savunmasında çocuk için “hayalperest bir çocuk” suçlamasında bulunduğu ortaya çıktı.

Başlatılan soruşturma kapsamında Yakup Y. hakkında iddianame hazırlandı. Mardin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, istismar faili Yakup Y.’nin “Çocuğun cinsel istismarı” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan cezalandırılması istendi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre ailesiyle birlikte Yakup Y. hakkında şikayetçi olan çocuğun Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) psikolog eşliğinde alınan beyanında, ifadeleri arasında çelişkiler olmadığı belirtildi.

PSİKOLOG RAPORU YAYINLANDI

Psikolog tarafından hazırlanan raporda, “Çocuğun adli görüşme boyunca adli görüşmeci ile iş birliği içerisinde olduğu, kendisine yöneltilen soruları gelişim düzeyine uygun şekilde cevaplandırdığı, sözel beceri düzeyinin iyi olduğu, ön görüşme ile adli görüşmede anlattıklarının birbiriyle uyumlu olduğu ve anlattıklarıyla paralel bedensel ve duygusal tepkiler verdiği, spontane anlatımların olması, anlattığı olayın güvenilirliğini desteklemekte olup ***’un istismara uğradığı kanaatini güçlendirdiği” ifadelerine yer verildi.

Yakup Y. ise savunmasında, çocuğun sigara içmesi sebebiyle kendisine uyarıda bulunduğunu iddia ederek, sigara içtiğini ailesine söyleme endişesiyle hareket etmiş olabileceğini öne sürdü.

'HAYALPEREST BİR ÇOCUK' SAVUNMASI

Yakup Y., çocuğa “Hayalperest bir çocuk” suçlamasında bulunarak, “Trafikçi olarak görev yaptığı için ister istemez insanların canlarının yanmış olabileceği” şeklinde beyanlarda bulundu.

Savcılık, iddianamenin değerlendirme kısmında tüm delillerin değerlendirilmesi sonucunda, şüphelinin cinsel amaç ve saikle hareket ettiği, şüpheli ile çocuğun oda içerisinde bir buçuk saat kalmasının da hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirterek, ceza talebinde bulundu.

DAHA FAZLA