Çin'den Trump ziyareti öncesi KDHC'ye dikkat çeken mesaj

Çin'den Trump ziyareti öncesi KDHC'ye dikkat çeken mesaj

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ABD Başkanı Donald Trump'ın ziyareti öncesinde KDHC Başkanı Kim Jong Un'a teşekkür mesajı gönderdi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) 19'uncu Ulusal Kongresi'nin ardından kendisine kutlama mesajı gönderen Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) Devlet Başkanı Kim Jong-un'a teşekkür mesajı gönderdi. 

"YOLDAŞ BAŞKAN"

KDHC'nin resmi haber ajansı KCNA'nın haberine göre Kim'e "Yoldaş Başkan" şeklinde hitap eden Şi'nin mesajında, "Umarım, Çin'deki yeni durum, KDHC ile ilişkilerin sürdürülebilir, sağlam bir şekilde gelişmesini sağlayarak iki ülke halklarının mutluluğu ve refahı ile bölgesel barış ve istikrarın korunmasına olumlu bir katkıda bulunur" ifadeleri yer aldı. 

Şi'nin mesajının, ABD Başkanı Donald Trump'ın kasım ayında düzenleyeceği ve Çin'in de yer aldığı Asya gezisi öncesine denk gelmesi dikkat çekti. Trump, balistik füze denemeleri nedeniyle KDHC'ye yönelik tehditlerini sürdürürken, KDHC'ye destek verdiği iddiasıyla Çin'i de açıklamalarında birçok kez hedef almıştı.