Çin'de yeni koronavirüs iddiası: 20 yıl hayatta kalabilir

Çin'de yeni koronavirüs iddiası: 20 yıl hayatta kalabilir

Koronavirüs salgınına dair araştırmalar sürüyor. Son olarak Çin'deki bazı bilim insanları, virüsün eksi 20 santigratın altında 20 yıl yaşayabileceğini öne sürdü

Koronavirüsle ilgili neredeyse her gün gelen haber ve açıklamalara bugün bir yenisi daha eklendi. Hastalığın ilk görüldüğü yer olan Çin’de görev yapan bir tıbbi danışman, virüsün eksi 20 derecelik hava koşulunda 20 yıl yaşayabileceğini öne sürdü. Açıklamayı gerçekleştiren Profesör Li Lanjuan, koronavirüsün soğuk hava koşullarına dayanma kabiliyetinin oldukça yüksek olduğunu ve tam olarak bu sebeple geçtiğimiz aylarda ülkeler arasında kolayca yayılım gösterdiğini öne sürdü.

Profesör Li Lanjuan virüsün soğuğa olan dayanıklılığının donmuş gıdalar üzerinde etkili olduğunu da iddia etti. Lanjuan, bu tarz gıdalar üzerinde yaşayabilecek koronavirüsün insanlar arasındaki bulaşma riskini artırdığını söyledi ve bu büyük risk sebebiyle donmuş gıda ticaretinde kontrollerin çok sıkı hâle getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Donmuş gıda satılan Pazar yerlerinden virüs yayılımının oldukça hızlı ve fazla olduğunun altını çizen Profesör Li Lanjuan, “Virüs birkaç ay boyunca eksi 4 derecede ve 20 yıl eksi 20 santigrat derecede hayatta kalabilir.” sözlerini kullandı. (Webtekno)