Çin'de geliştirilen koronavirüs aşısının gönüllü uygulamaları Ankara'da başladı

Çin'de geliştirilen koronavirüs aşısının gönüllü uygulamaları Ankara'da başladı

Koronavirüs salgınına karşı Çin'de geliştiren aşının uygulama denemeleri, sağlık çalışanlarının ardından gönüllü yurttaşlar üzerinde de başladı.

Çin'li Sinovac şirketinin geliştidiği Coronavac isimli koronavirüs (Covid-19) aşısının Faz-3 denemelerinde ikinci safhaya geçildi. Sağlık çalışanlarında başlanan çalışmalar artık gönüllü yurttaşlarda da başladı. Bu kapsamda ilk olarak gönüllü anne ve kızı aşılandı.

İLK AŞILAMA ANKARA ŞEHİR HASTANESİ'NDE YAPILDI

Bakanlığın açıklamasının ardından 20 bin gönüllü vatandaşın aşı denemesi için başvurduğu belirtildi. İlk gönüllü yurttaş uygulaması Ankara Şehir Hastanesi'nde yapıldı. Gönüllü olan 50 yaşındaki öğretmen Ayşegül Durmaz  ve 23 yaşındakl öğretmen kızı Gökçe Durmaz'a hastanede sağlık görevlileri tarafından koronavirüs aşısı uygulandı.

12 BİN 450 KİŞİYE UYGULANACAK

Türkiye'de geçen 15 Eylül'de Faz 3 çalışmaları başlayan Çin menşeli aşının deneme uygulamaları 12 şehirde 25 merkezde devam ediyor. İlk etapta yüksek riskli 726 gönüllü sağlık çalışanına uygulanan aşıya ilişkin güvenlilik verileri olumlu değerlendirilmişti. Toplamda 12 bin 450 gönüllü üzerinde denenecek aşı için 18-59 yaş arasında daha önce Covid-19 geçirmemiş vatandaşlar gönüllü olabilecek.