Çin'de anaokulunun güvenlik görevlisi 37'si çocuk 39 kişiyi bıçakladı

Çin'de anaokulunun güvenlik görevlisi 37'si çocuk 39 kişiyi bıçakladı

Çin'de bir anaokulunda güvenlik görevlisi tarafından düzenlenen bıçaklı saldırıda 37'si çocuk en az 39 kişiyi yaraladı.

Çin'de bir anaokulunda güvenlik görevlisi olarak çalışan Li soyisimli kişi, çalıştığı anaokulunda sabah saatlerinde düzenlediği bıçaklı saldırıda 37'si çocuk en az 39 kişiyi yaraladı.

Çin devlet medyası sabah saatlerinde bir anaokulundaki bıçaklı saldırıda en az 39 kişinin yaralandığını duyurdu. Guangşi Cuang Özerk Bölgesi’ndeki Vucou kentinde yaşanan saldırıda 37 çocukla iki yetişkinin yaralandığı açıklandı.

Çin medyası soyadı Li olarak açıklanan saldırganın okulda güvenlik görevlisi olarak çalıştığını ancak gözaltına alınan saldırganın neden bu eylemi yaptığını soruşturduğunu açıkladı.

Independent Türkçe'nin haberine göre, Resmi CCTV televizyonu ise saldırıda biri başka güvenlik görevlisi ve okul müdürünün de yaralandığını belirterek yaralı sayısını 40 olarak duyurdu. Yaralıların üçünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

ANAOKULUNA İLK SALDIRI DEĞİL

Ekim 2018'de Çin'in batısındaki Chongqing kentindeki anaokulunda bir kadın 14 çocuğu bıçakla yaralamıştı.

2010'da çok sayıda okulda yapılan saldırılarda yaklaşık 20 çocuk hayatını kaybetmiş, hükümet yetkilileri okullara güvenlik görevlisi yerleştirmek zorunda kalmıştı.

Yetkililer genellikle bu saldırıların içinde yaşadığı topluluklara öfkeli kişilerce ya da teşhis konmamış akıl hastalıklarına sahip kişilerce yapıldığını söylüyor.