Çin'de 7 tondan fazla fil dişi ele geçirildi
Çin'in güneyinde yılın ilk dört ayında 7 ton 746 kilogram fil dişinin ele geçirildiği açıklandı.
19-05-2019 18:09

Guangdong eyaleti gümrük yetkilileri yılın ilk 4 ayında nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan 67 tür hayvan ve hayvan ürünlerine yönelik kaçakçılık vakası tespit etti.
Söz konusu vakalarda, 7 ton 746 kilogram fil diÅŸi başı çekerken, pangolin, kartal ve dev semenderlere ait ürünler de yakalandı.
China Daily gazetesinin haberine göre, Guangdong Kaçakçılıkla Mücadele Bürosu yetkilisi Cou Cicün konuya iliÅŸkin yaptığı açıklamada, Guangdong eyaletinin, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan türlerin kaçakçılığının en sık yapıldığı eyaletlerden biri olduÄŸunu dile getirdi.
Dünyanın en büyük yasa dışı fil diÅŸi pazarı Çin'de fil diÅŸi ve ürünlerinin ithalatı 1975'ten sonra kısmen yasaklanmıştı. Ülkede 2017'de fil diÅŸi ticaretine karışan 67 fabrika ve alışveriÅŸ merkezi kapatılmıştı.
İLGİLİ HABERLER
Avustralya’da orman yangınları sürüyor: Sydney tehdit altında
Avustralya’da 100’den fazla noktada süren orman yangınları büyük kentleri tehdit ediyor. Yangının Sydney kent merkezine 75 kilometre kadar mesafede olduğu bildirildi.
07-12-2019 15:39

Avustralya’nın doÄŸusundaki New South Wales eyaletinde 100’den fazla noktada devam eden orman yangınları, ülkenin en büyük kenti Sydney’in de aralarında bulunduÄŸu birçok yerleÅŸim yerini tehdit ediyor.
Syndey yakınlarındaki Gosper Dağı’ndaki alevlerin hat geniÅŸliÄŸinin 60 kilometreye ulaÅŸtığı açıklandı.
DW Türkçe’nin aktardığına göre ‘mega yangın’ olarak isimlendirilen ve Sydney kent merkezine 75 kilometre kadar yaklaÅŸan yangından yayılan dumanların, atmosferi kirleterek halk saÄŸlığını da tehdit ediyor.
İtfaiye yetkilileri yangınların tamamen söndürülmesinin haftalar süreceÄŸini ve bunun da ancak güçlü yağışlar ile saÄŸlanabileceÄŸini belirtiyor.
Ancak hava sıcaklığının gelecek hafta artması ile yangınların ÅŸiddetlenmesi bekleniyor. Özellikle hava sıcaklığının salı günü 40 derecenin üzerine çıkacağı öngörülüyor.
Yetkililer yangınlarda, altı kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini ve toplam 2 milyon hektardan büyük bir alanın kül olduÄŸunu açıkladı.
New South Wales eyaletinde 680 evin de yerle bir olduğu bilgisi paylaşıldı.
Madrid'de iklim değişikliğine karşı yüz binden fazla kişi yürüdü
Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na ev sahipliği yapan İspanya'nın başkenti Madrid'de iklim değişikliğine karşı yürüyüş yapıldı. Madrid'deki yürüyüşte, siyasetçilere 'eyleme geçin' çağrısında bulunuldu.
07-12-2019 13:50

Madrid'in merkezinde, 'İklim için YürüyüÅŸ' temasında yapılan yürüyüÅŸe, yüz binden fazla kiÅŸi katıldı. Gösteride 'BaÅŸka bir dünya yok' sloganları atıldı.
16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg gösteri öncesinde basın toplantısı düzenledi.
Kendisini, iklim deÄŸiÅŸikliÄŸine karşı ortaya çıkan gençlik hareketinin küçük bir parçası olarak gördüÄŸünü ifade eden Thunberg, "Aktivistler olarak her geçen gün büyüyoruz ve daha çok çalışıyoruz. Bir yıldır aktif haldeyiz ama bu siyasi eyleme dönüÅŸmüyor. Siyasetçiler harekete geçmeli, artık bir dakika bile bekleyemeyiz" dedi.
Irak'taki protestolara saldırı: 19 ölü, 70 yaralı
Irak’taki hükümet karşıtı protestolarda başkent Bağdat’ta protestocuların kamp yaptığı alanın yakınlarında bir kişinin açtığı ateş sonucu en az 19 kişi hayatını kaybetti.
07-12-2019 10:21

Irak’ta iki aydan uzun süren hükümet karşıtı protestolar devam ediyor. BaÅŸkent BaÄŸdat’ta protestocuların kamp yaptığı alanın yakınlarında bir kiÅŸinin açtığı ateÅŸ sonucu en az 19 kiÅŸi hayatını kaybetti, onlarca kiÅŸi de yaralandı.
Irak’ta yolsuzluk, iÅŸsizlik ve kamu hizmeti yoksunluÄŸu gibi nedenlerle 1 Ekim’de baÅŸlayan hükümet karşıtı protestolar devam ediyor. BaÅŸkent BaÄŸdat’taki Tahrir Meydanı yakınlarında protestocuların kamp yaptığı alanın yakınlarında bir kiÅŸi ateÅŸ açtı.
Reuters’ın haberine göre saldırıda en az 19 kiÅŸi hayatını kaybetti, 70 kiÅŸi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerden 16’sı eylemci, üçü de polis.
Protestolarda ÅŸu ana kadar 450’den fazla kiÅŸi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kiÅŸi de yaralandı.
YaÅŸanan saldırı sonrası ülkenin Åžii liderlerinden Ayetullah Ali Sistani dış müdahale olmadan yeni bir baÅŸbakanın bir an evvel seçilmesi gerektiÄŸini açıkladı.
Öte yandan ABD de İran destekli milis grupların lider kadrosundan üçünü yaptırım listesine aldığını duyurdu.
IRAK CUMHURBAÅžKANI: SALDIRININ ARKASINDA ÇETE VAR
Irak CumhurbaÅŸkanı Berhem Salih, dün gece baÅŸkent BaÄŸdat'ta göstericilere yönelik saldırının arkasında çete ve yasa dışı örgütlerin olduÄŸunu iddia etti. Salih, göstericilere yönelik saldırılara iliÅŸkin yaptığı yazılı açıklamada, olaydan derin üzüntü duyduÄŸunu belirterek, vatandaÅŸların hayatını kaybetmesi ve yaralanmasına neden olan saldırının çete ve yasa dışı örgütlerce iÅŸlendiÄŸini söyledi.
Irak'ta eylemcilere ateş açıldı: 7 ölü
Irak'taki hükümet karşıtı protestolarda eylemcilere açılan ateş sonucu 7 kişi hayatını kaybetti.
06-12-2019 22:57

Irak'ın baÅŸkenti BaÄŸdat'taki hükümet karşıtı protestolarda eylemcilere açılan ateÅŸ sonucu 7 kiÅŸi hayatını kaybetti, onlarca kiÅŸi yaralandı.
BaÄŸdat'ta hükümet karşıtı gösterilerin sürdüÄŸü Tahrir Meydanı'na birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Sinek Köprüsü yakınında protestocular tarafından kullanılan 7 katlı otopark binasına kimliÄŸi belirlenemeyen kiÅŸilerce ateÅŸ açıldıği bildirildi.
Açılan ateÅŸ sonucu 7 kiÅŸi hayatını kaybetti, onlarca kiÅŸi yaralandı.
Görgü tanıkları, plakasız sivil araçlarla olay yerine gelen silahlı grubun önce otopark binasını molotofkokteyli atarak ateÅŸe verdiÄŸini, ardından binada bulunan göstericilere ateÅŸ açmaya baÅŸladığını anlattı.
Saldırıya iliÅŸkin resmi kaynaklardan henüz bir açıklama yapılmadı.
NE OLMUÅžTU?
Irak Yüksek Bağımsız İnsan Hakları KomiserliÄŸinin 4 Aralık'ta yaptığı açıklamaya göre, ülkede iÅŸsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliÄŸini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de baÅŸlayan gösterilerde en az 460 kiÅŸi öldü, 19 bin kiÅŸi yaralandı.
Fransa'daki emeklilik reformuna karşı genel grevde 2. gün: Trafik 350 kilometreye ulaştı
Fransa'da yapılan emeklilik reformuna yönelik protestolar ve genel grev nedeniyle ülkede hayat dururken, büyük şehirlerde trafik felç oldu.
06-12-2019 21:52

Fransa'da CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron yönetiminin emeklilik reformuna yönelik protestolar ve genel grev nedeniyle ülkede hayat durdu. Ülkedeki tren seferleri büyük ölçüde durma noktasına gelirken, büyük ÅŸehirlerde trafik felç oldu.
Sarı Yelekliler'in gösterilerinin ardından çok sayıda sektör çalışanı, Macron yönetiminin hazırladığı "emeklilik reformu"na tepki göstermek amacıyla ülke genelinde süresiz grev baÅŸlattı. Söz konusu "reform", emeklilikte memur ve iÅŸçi ayrımını, ayrıcalıkları kaldırmayı, emeklilik yaşını kademeli olarak 62'den 64'e çıkarmayı öngörüyor ve çoÄŸu iÅŸkolunda çalışan iÅŸçi ve emekçileri olumsuz etkilemesi bekleniyor.
PARİS'TE TRAFİK 350 KİLOMETREYE ULAŞTI
Grevin ikinci gününde baÅŸkent Paris'te trafik sıkışıklığı 350 kilometreye ulaÅŸtı. Fransa'nın ulusal demiryolu ÅŸirketi banliyö trenlerinin yüzde 90'ının iptal edildiÄŸini açıklarken, Air France yurt içi uçuÅŸlarının yüzde 30'unu gerçekleÅŸtirmedi. Grev nedeniyle okullarda bugün de ders iÅŸlenmedi.
Greve gidenler arasında Paris ve çevresinde toplu taşımayı düzenleyen RATP, Fransız Ulusal Demir Yolları Åžirketi (SNCF) ve Fransız hava yolu ÅŸirketi Air France çalışanları, polisler, doktorlar, hemÅŸireler, acil servis görevlileri de dahil saÄŸlık çalışanları, öÄŸrenciler, öÄŸretmenler, memurlar, avukatlar, tarım iÅŸçileri, postane çalışanları, taksi ve nakliye ÅŸoförleri, elektrik üretim ve dağıtım ÅŸirketi EDF, otomotiv üreticisi Renault ve rafineri çalışanları da bulunuyor.
Sarı yeleklilerin de katıldığı gösteriler nedeniyle ülkenin sembolü Eyfel Kulesi kapatıldı, hızlı tren seferlerinin büyük kısmı iptal edildi. Yerel medyaya göre, Paris'teki ilk ve orta dereceli okullarda görev yapan öÄŸretmenlerin yaklaşık yüzde 80'i iÅŸ bıraktı.
ABD'nin Pensacola Hava Üssü'ne silahlı saldırı: 2 ölü, 10 yaralı
ABD'nin Pensacola Hava Üssü'ne düzenlenen ve 2 kişinin öldüğü silahlı saldırıda, ABD Donanması saldırganın öldürüldüğünü ve durumun kontrol altına alındığını açıkladı.
06-12-2019 19:50

ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Pensacola Hava Üssü’ne düzenlenen silahlı saldırıda 2 kiÅŸi hayatını kaybederken, 10 kiÅŸi de yaralandı. ABD Donanması, silahlı saldırganın öldürüldüÄŸünü duyurdu.
Olay, Florida’da bulunan Pensacola Hava Üssü’nde meydana geldi. Yerel saatle 09.00’da silahlı bir saldırgan hava üssüne saldırıda bulundu. Saldırı sonucu 2 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi, 10 kiÅŸinin de yaralandığı bildirildi.
ABD Donanması’ndan yapılan açıklamada, silahlı saldırganın öldürüldüÄŸü ve durumun kontrol altına alındığı açıklandı. (DHA)