Cinayete skandal savunma: 'Allah'ın takdiri olarak' kabul edilsin'

Cinayete skandal savunma: 'Allah'ın takdiri olarak' kabul edilsin'

İzmir’de kreş servisinde unutulan 3 yaşındaki çocuğun ölümünden sorumlu tutulanların yargılandığı davada 2’nci duruşma yapıldı.

İzmir’in Çiğli İlçesi’nin Köyiçi Mahallesi’nde 15 Ağustos 2017’de kreş servisinde unutulan 3 yaşındaki Alperen Sakin’in ölümünden sorumlu tutulan 6 sanığın yargılamasına devam edildi. Duruşmada sanık avukatının yaptığı savunma ise tepki topladı.

Karşıyaka 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, öldürülen Alperen'in babası Serkan Sakin ile annesi Buket Sakin, tutuklu sanıklar Yurdagül İ. ve eşi Tamer İ., tutuksuz sanıklar D.K. ile A.G. katılırken, sorumlu müdür B.G. ve A.S. gelmedi. Duruşmayı Menderes'teki öğrencileri istismar olayını ortaya çıkaran öğretmen Saadet Özkan da izledi.

SANIKLARA TAHLİYE TALEBİ

Sakin ailesinin avukatı, davanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi ve olaydan sonra silindiği iddia edilen kamera kayıtlarının uzman bir kuruluş tarafından geri getirilerek, incelenmesi amacıyla dilekçe verdi.

Sanıklardan, Yurdagül İ. ve Tamer İ.'nin avukatı ise olayın basit taksirden kaynaklandığını ve kamu vicdanının tatmin olduğunu söyleyerek, müvekkilleri için tahliye talebinde bulundu.

‘ALLAH’IN TAKDİRİ’ OLARAK KABUL EDİLSİN’

Sanık avukatının, savunma yaptığı esnada yaşanan olayı mahkeme heyeti tarafından “Allah'ın bir takdiri olarak değerlendirilmesi”ni istemesi ise duruşmanın yapıldığı salonunda tepkilere neden oldu. Tepkilerin ardından hakim duruşmaya ara verdi.

Aranın ardından dosyanın incelenmesi için talep edilen bilirkişi raporunun henüz mahkemeye ulaşmadığı gerekçe gösterilerek, duruşma dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Ayrıca davanın Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesini de reddeden hakim, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

İLERİ HATIRLATIYOR

Çiğli'nin Köyiçi Mahallesi'nde, 15 Ağustos 2017 tarihinde meydana gelen olayda,  3 yaşındaki Alperen Şimşek Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'na götürülmek üzere servis sürücüsü 47 yaşındaki Tamer İ. ile rehber personel 17 yaşındaki D.K.'ye teslim edildi.

Anaokulu önünde çocuklar indirilirken, serviste uyuyan Alperen'i fark etmeyen sürücü, aracı okulun yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan boş arsaya çekti.

Alperen'in kreşte olmadığını saatler sonra fark eden öğretmenler ile görevliler, okul ve bahçesini aramaya başladı. Aramadan sonuç alınamayınca, okulun güvenlik kamerası kayıtları incelendi ve Alperen'in okula girmediği görüldü. Bunun üzerine okul servisine bakan görevliler, çocuğun sabah oturduğu koltukta cansız bedenini buldu. Okul yöneticileri polise verdikleri ilk ifadelerinde gerçeği saklayarak, Alperen'in uyku saatinde uyutulduğunu ve bir daha uyanmaması üzerine hastaneye götürüldüğünü söyledi. Bu durumdan şüphelenen polis, bir görevlinin ifadesinden yola çıkarak olayı aydınlattı.

Ardından Alperen'in kreş servisinde unutulduğu için yaşamını yitirdiği ortaya çıkarıldı. Soruşturma kapsamında, servis sürücüsü Tamer İ. ile eşi okul işletmecisi Yurdagül İ., tutuklandı.

Savcı tarafından hazırlanan iddianamede tutuklu sanıklar servis sürücüsü Tamer İ. ile eşi Yurdagül İ., tutuksuz sanıklardan servis görevlisi D.K. ve sorumlu müdür B.G. hakkında 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' ile 'suç delillerini yok etmek' suçlarından toplam 14'er yıl hapis cezası istendi.

Öğretmen A.G. hakkında, 'taksirle ölüme sebebiyet vermek'ten 6 yıla kadar hapis cezası, okul çalışanı A.S. hakkında ise 'suç delillerini yok etmek'ten 5 yıla kadara hapis cezası talep edildi.

DAHA FAZLA